Αχτσιόγλου, Πετρόπουλος: Ασύστολα ψεύδη και εμπαιγμός από Βρούτση-Μηταράκη για τις συντάξεις χηρείας

Για ασύστολα ψεύδη και εμπαιγμό των συνταξιούχων, στο θέμα των συντάξεων χηρείας, εγκαλούν η Εφη Αχτσιόγλου και ο Τ. Πετρόπουλος, τον υπουργός Εργασίας Γ. Βρύστη και τον υφυπουργό Ν. Μηταράκη. Οπως σημειώνουν, εξέδωσαν μια μιά αναγκαία εγκύκλιο, καθώς είχε εκδοθεί από τις 19 Ιουνίου, προκειμένου να απαξιώσουν το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης δίνουν θεσμική υπόσταση στα ψέματά τους με την έκδοση της εγκυκλίου για τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας», τονιζει σε ανακοίνωσή της η κ. Αχτσιόγλου και προσθέτει:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας:

  • Οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας, αναδρομικά από την ψήφιση του νόμου 4611/2019, είναι μέτρο που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση.
  • Από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι για την εφαρμογή των αυξήσεων θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα, που έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προετοιμασία του μηχανογραφικού συστήματος του ΕΦΚΑ, η οποία είχε ξεκινήσει άμεσα και βρίσκεται σε εξέλιξη.
  • Η εγκύκλιος του κ. Βρούτση και του κ. Μηταράκη όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία, αλλά δεν επιταχύνει ούτε στο ελάχιστο το χρόνο καταβολής των αυξημένων συντάξεων χηρείας και των αναδρομικών, αφού το μόνο που κάνει είναι να επαναλαμβάνει τον νόμο.

Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης στο άγχος τους να απαξιώσουν το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν ψεύδη τα οποία ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν. Έτσι, ενώ μιλούσαν για 150.000 συντάξεις χηρείας που πρέπει να αυξηθούν ο ίδιος ο ΕΦΚΑ τους διέψευσε παρουσιάζοντας τα στοιχεία για 57.522 συντάξεις.

Η επίδειξη λίγης σοβαρότητας θα ήταν χρήσιμη στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, αν και κανείς δεν είναι αισιόδοξος για κάτι τέτοιο».

Η απάντηση Πετρόπουλου

Aπό την πλευρά του, ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, υπογράμμισε ότι ο ίδιος υπέγραψε στις 19 Ιουνίου την εγκύκλιο για τις αυξήσεις των συντάξεων χηρείας και σήμερα «Βρούτσης και Μηταράκης υπέγραψαν ξανά εγκύκλιο για το ίδιο θέμα… για να μας κατηγορήσουν για αδιαφορία».

«Αδικαιολόγητα ψεύδη. Θλιβερά τα συμπεράσματα», συμπλήρωσε ο πρώην υφυπουργός.

Υπουργείο: «Τέλος στον εμπαιγμό»

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας είχε ανακοινώσει ότι υπογράφτηκε από κ. Βρούτση η εγκύκλιος για την εφαρμογή αυξήσεων στις συντάξεις χηρείας, υποστηρίζοντας ότι «δίνεται, έτσι, ένα τέλος στον εμπαιγμό και την πολιτική σκοπιμότητα της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, η οποία απλά νομοθέτησε για προεκλογικούς λόγους και χωρίς την παραμικρή προετοιμασία, τις αλλαγές στις συντάξεις χηρείας».

Στη ίδια ανακοίνωση αναφερόταν επίσης ότι «το χειρότερο» για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου ήταν ότι «αδιαφόρησε πλήρως και αδικαιολόγητα, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να εκδώσει την αναγκαία εγκύκλιο και χωρίς να δημιουργήσει το κατάλληλο λογισμικό για την εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων στις συντάξεις χηρείας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here