Αχτσιόγλου: Η ΝΔ σε απόλυτη ταύτιση με τον ΣΕΒ στα εργασιακά-Τάσσεται με το 12ωρο που επέβαλε ο Κουρτς στην Αυστρία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

«Η Ν.Δ. βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τον ΣΕΒ και το σχέδιό της ταυτίζεται μ’ αυτό που υλοποιεί ο Καγκελάριος της Αυστρίας, ο οποίος καταργεί το 8ωρο και επιβάλλει το 12ωρο», τόνισε  η υπουργός Εργασίας, Έφη Ατσχιόγλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε πρόσφατη ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή τάχθηκαν υπέρ της κατάργησης του ημερήσιου 8ώρου και του εβδομαδιαίου 48ώρου.

«Αυτό είναι το μοντέλο εργασίας της ΝΔ και συχνά-πυκνά παρουσιάζεται από τον ΣΕΒ, ή από τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης» πρόσθεσε, δίνοντας συνέχεια στην επίθεση κατά του ΣΕΒ που εξαπέλυσε χθες από την Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά την αδήλωτη εργασία, η κα Αχτσιόγλου υπενθύμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση ενίσχυσε το ΣΕΠΕ ώστε να ανταποκριθεί στον κρίσιμο ρόλο του και να κάνει αισθητή την παρουσία του στους χώρους δουλειάς.

Ειδική μνεία έκανε και στις αλλαγές επί των προστίμων, εξηγώντας ότι «η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία, συνδέεται με το στοιχείο της δικαιοσύνης για τον εργαζόμενο»,

«Εξασφαλίζονται αναδρομικά τρεις μήνες ένσημα, ενώ δίνεται η δυνατότητα στον εργοδότη να συμμορφωθεί, προσλαμβάνοντας τον αδήλωτο εργαζόμενο με σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης» έσπευσε να προσθέσει.

Σχετικά με τη διάταξη για τις εργολαβίες, η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «προτεραιότητα έχει η προστασία του κόσμου της εργασίας», ενώ συμπλήρωσε ότι «για πρώτη φορά βάζουμε κανόνες στο καθεστώς των εργολαβιών, όπου λαμβάνουν χώρα μια σειρά από πρακτικές καταστρατήγησης δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Και πρόσθεσε: «Θεσπίζουμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα κανόνων, το οποίο καθιερώνει την αλληλέγγυα και εις ολόκληρον ευθύνη του αναθέτοντα, του εργολάβου και του υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων, κατά την εκτέλεση ενός ανατεθειμένου έργου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here