Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση παίζει με το πόνο και την απελπισία των ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας

Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί και η οποία οδηγεί σε στραγγαλισμό μεγάλο μέρος επιχειρήσεων, εξαπολύει η τομεάρχης Οικονομία του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου.

Οπως αναφέρει:

Την ώρα που το χρέος επιχειρήσεων και πολιτών εκτοξεύεται λόγω της καταστροφικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση, την ώρα που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μαζικά λουκέτα και πολλά εξ αυτών έχουν ήδη ξεκινήσει στον χώρο της εστίασης, την ώρα που περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους στη χώρα υφίστανται ραγδαία κατάρρευση του εισοδήματός τους και δεκάδες χιλιάδες έχουν ήδη χάσει τη δουλειά τους, η κυβέρνηση επιμένει να αρνείται τη ρύθμιση των χρεών που σώρευσαν οι πολίτες στην πανδημία με κούρεμα βασικής οφειλής.

Στενεύει τον κύκλο και διαμηνύει το τέλος ακόμη και αυτών των παντελώς ανεπαρκών  μέτρων στήριξης που εφαρμόζει.

Επιμένει ακόμη σε δάνεια επιστρεπτέας προκαταβολής, από τα οποία  αποκλείει πάνω από τις μισές επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη, αφαιρώντας μάλιστα και απ’ αυτά τα επιδόματα αναστολής των εργαζομένων και τυχόν προηγούμενη βοήθεια που έχουν λάβει.

Η κυβέρνηση όχι απλώς δεν στηρίζει τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας αλλά εμφανίζεται να παίζει με τον πόνο και την απελπισία τους.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here