Αχτσιόγλου: Αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό για όλους μέσα στον Ιανουάριο-620.000 συνταξιούχοι πήραν αύξηση το 2019 και θα συνεχίσουν να παίρνουν τα επόμενα 5 χρόνια

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Καταργούμε  τον ντροπιαστικό υποκατώτατο μισθό για τους νέους. Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».

Αυτά τόνισε μιλώντας στο Κόντρα, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου. Και πρόσθεσε:

Το γεγονός ότι 620.000 συνταξιούχοι παίρνουν αύξηση το 2019 επειδή υπολογίζεται με νέο τρόπο η σύνταξή τους, μαρτυρά ότι το νέο ασφαλιστικό οδηγεί σε υψηλότερες συντάξεις για τα χαμηλά εισοδήματα. Οι αυξήσεις αυτές θα συνεχίζονται κάθε χρονιά για τα επόμενα 5 χρόνια.

Οπως σημείωσε Ε. Αχτσιόγλου, πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, όλοι οι όροι, για να μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία, δηλαδή να φτάσουμε μέχρι το φθινόπωρο του 2019, οπότε και ολοκληρώνουμε το έργο μας, κάτι που έχει νόημα για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία.

Είπε ακόμη οτι η κυβέρνηση υλοποιεί άμεσα ένα νέο «πρόγραμμα 2ης επιχειρηματικής ευκαιρίας». Απευθύνεται σε 5.000 πρώην αυτοαπασχολούμενους που σταμάτησαν την δραστηριότητά τους κατά την κρίση & θα επιχορηγηθούν μέσω ΟΑΕΔ για την επανέναρξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here