Αχτσιόγλου: Ολοκλήρωση διαπραγμάτευσης με προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείο Εργασίας, σκιαγράφησε η νέα υπουργός Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον προηγούμενο υπουργό Γ. Κατρούγκαλο. Οπως είπε, η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης πρέπει να γίνει με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα ενώ όπως τόνισε, το μεγάλο στοίχημα είναι η επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας.

Η κ. Αχτσιόγλου, επανέλαβε ότι το ασφαλιστικό έκλεισε από την πρώτη αξιολόγηση και χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά που θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα, σκληρή.

Η νέα υπουργός, προανήγγειλε «ενίσχυση του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών προκειμένου να επιβληθεί η νομιμότητα στην αγορά εργασίας» η οποία σήμερα πλήττεται από φαινόμενα μαύρης, ανασφάλιστης και απλήρωτης ή κακοπληρωμένης εργασίας.

Επίσης, εκτίμησε ότι η ανεργία θα απομειώνεται αργά και σταθερά, ενώ δίνοντας ένα στίγμα των προθέσεών της είπε ότι «το υπουργείο Εργασίας είναι ένα υπουργείο για έργα όχι για λόγια. Η κρισιμότητα των στιγμών και η δυσκολία των μαχών δεν μας επιτρέπει να είναι ο ένας πάνω από τον άλλο, αλλά ο καθένας πάνω από τον εαυτό του».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here