Αχτσιόγλου: Το 80% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ πληρώνει λιγότερα-Θετική για σύσταση ομάδας εργασίας για τα μπλοκάκια

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Από τα ειδοποιητήρια που έχουν εκδοθεί το 80% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ πληρώνει λιγότερα. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να συσταθεί ομάδα εργασίας που θα μελετήσει το θέμα με τα μπλοκάκια. Αυτά τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο για τους φορτοεκφορτωτές. 

Συγκεκριμένα η υπουργός τόνισε ότι«από τα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί προκύπτει ότι το 80% των πρώην ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ θα πληρώσει σίγουρα λιγότερα. Θα πληρώσουν 170 ευρώ το μήνα, ενώ ήταν 245 ευρώ για τους παλαιούς ασφαλισμένους και 210 ευρώ για τους νέους ασφαλισμένους».

Η ίδια συμπλήρωσε ότι ότι εντός της εβδομάδος θα σταλούν τα ειδοποιητήρια για τους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ

Αναφερόμενη στη νέα εγκύκλιο για τα μπλοκάκια η υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι ελαφρύνεται ο εργαζόμενος. «Θεωρώ ότι αυτή η προσέγγιση και με την πρώτη εγκύκλιο, που είχε πρόβλημα στην εφαρμογή της και με την εγκύκλιο που βγήκε ελάφρυνε ακόμη περισσότερο το πλαίσιο εισφορών για τον εργαζόμενο και αυτή είναι η προσπάθειά μας. Δεν λύνεται, αλλά σίγουρα διευκολύνεται αυτή η προσπάθεια», τόνισε. Πρόσθεσε ακόμη ότι στόχος είναι να περιοριστούν «οι συνέπειες μίας παράνομης πρακτικής στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης» που ήταν η μισθωτή εργασία με μπλοκάκι και χωρίς ασφάλιση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here