Αμπου Ντάμπι: Συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ για αξιολόγηση, προσφυγικό, Κυπριακό

ΦΩΤΟ: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού-ANDREA BONETTI

Ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί η διμερής συνάντηση, διάρκειας 40 λεπτών, του Αλέξη Τσίπρα με τον Φρανσουά Ολάντ στο Αμπου Ντάμπι, στο περιθώριο της διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε από κοινού ότι είναι επιβεβλημένη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και η λήψη μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους ως το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Γαλλίας συζήτησαν για την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας με Χώρες του Περσικού Κόλπου.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος.

Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα. Υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας.
Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter μετά από τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συζήτησε με τον Φρανσουά Ολάντ για το προσφυγικό, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις σχέσεις της Ε.Ε. με τις χώρες του Περσικού κόλπου και την πορεία της οικονομίας.

 Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας απηύθυνε χαιρετισμό στη Διάσκεψη.»Η χώρα μας, μοιράζεται την ευθύνη της για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της προώθησης πολιτισμικού διαλόγου για την ειρήνη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, θα έχει συνάντηση και με τον διάδοχο του θρόνου του Αμπου Ντάμπι, τον Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν.

 

Φωτογραφία: Twitter

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here