Σπίρτζης: Αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια παντού έως τέλος του 2018-Μειωμένες τιμές σε ΑμεΑ ανέργους, κατοίκους

ΦΩΤO:  IN TIME(Γ. ΚΥΔΩΝΑΣ)

H εφαρμογή του ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους -και στην Εγνατία- μέχρι το τέλος του 2018 είναι κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, όπως προέκυψε από την ενημέρωση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Σπίρτζης, τα βαρέου τύπου οχήματα και τα φορτηγά θα διέρχονται υποχρεωτικά από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ώστε με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στους παράπλευρους δρόμους, να αμβλυνθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σπίρτζη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζεται η καθιέρωση ειδικής τιμολογιακής πολιτικής σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, άνεργοι κ.α. αλλά και για τους κατοίκους γειτονικών στους αυτοκινητοδρόμους περιοχών.

Είχαν προηγηθεί σήμερα διαμαρτυρίες κατοίκων στη Καβάλα, για την εξαγγελία εγκατάστασης 30 διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας. και την Υπουργική Απόφαση για την άμεση εγκατάσταση 18 μετωπικών σταθμών και 20 πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here