Υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι πήρε δωράκι 138.000 ευρώ από τη Siemens»

Σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις αποκτά η θέση που είχε εκφράσει 11 χρόνια πριν, ο υποψήφιο; ευρωβουλευτή; της ΝΔ, Παύλο Ελευθεριάδη, ο οποίος σε άρθρο του είχε εγκαλέσει τον σημερινό Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι πήρε «δωράκι» από τη Siemens.

Όπως υπενθυμίζει το tribune.gr, αρθρογραφώντας στο Βήμα στις 22 Ιουνίου του 2008 ο κ. Ελευθεριάδης σε άρθρο του για τη διαφθορά με αφορμή την υπόθεση της Siemens κατηγορούσε για δήθεν ικανοποιητικές εξηγήσεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με το «δώρο» (τηλεφωνικό κέντρο αξίας 138.000 ευρώ), καθώς όμως και την ίδια την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για την νωχελική αντίδρασή της σε ζητήματα διαφθοράς.

Έγραφε χαρακτηριστικά:

«Στη χώρα μας η κυβέρνηση κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

»Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυβέρνηση χωρίς να κάνει καμία έρευνα διακήρυξε ότι οι εξηγήσεις του για την καθυστέρηση πληρωμής των 138.000 ευρώ προς τη Siemens ήταν «ικανοποιητικές».

»Και όμως, ο βουλευτής παραδέχεται ότι δέχθηκε δωράκι από την εταιρεία.

»Το δωράκι, ισχυρίζεται, δεν ήταν το συνολικό ποσό, αλλά το ποσό των τόκων που θα έπρεπε να πληρώσει αν έκανε διακανονισμό, όπως όλοι οι απλοί πολίτες.

»Αν ο τόκος ήταν στο 5% για έναν χρόνο, τότε το δωράκι που δέχθηκε ήταν περίπου 7.000 ευρώ.

»Είναι κρίμα για τον νέο βουλευτή, διότι και ικανότητες έχει και ήθος.

»Το σφάλμα του ίσως μικρό. Το θέμα είναι όμως αλλού.

»Αν η κυβέρνηση έπαιρνε σοβαρά τα θέματα διαφθοράς, θα είχε ξεκινήσει  τουλάχιστον κοινοβουλευτική έρευνα, ώστε να διαλυθούν οι όποιες σκιές για τον ίδιο και την πολιτική ζωή γενικότερα».

ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., με άλλο άρθρο του τον ίδιο χρόνο (2008), είχε γράψει ωμά ότι «το αν έχουμε εμείς ή οι Σκοπιανοί περισσότερη σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο είναι θέμα των ιστορικών.

»Ας πιστεύει καθένας μας ό,τι θέλει… Γιατί αντιδρά η Ελλάδα στον αυτοπροσδιορισμό της ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”; Ποιο εθνικό της συμφέρον βλάπτεται;» διερωτόταν.

Όσο για τον Κώστα Καραμανλή, είχε γράψει το 2014 ότι τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησής του «παραποίησε τα στατιστικά στοιχεία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει τις πρόωρες εθνικές εκλογές που προκάλεσε ο ίδιος» και πως έδρασε «όχι τόσο από απερισκεψία όσο από αδυναμία».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here