Ξενοφοβική υποδοχή με συνθήματα και πέτρες σε ευάλωτους πρόσφυγες στα Βίλια

Το αποκρουστικό πρόσωπο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού προς τους περίπου 80 ευάλωτους πρόσφυγες που φιλοξενούνται από σήμερα (Παρασκευή) στο ξενοδοχείο Verori, στο πλαίσιο του προγράμματος Filoxenia που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), έδειξαν οι κάτοικοι των Βιλίων Αττικής.

Επικαλούμενοι πρόσφατη ξενοφοβική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μη γίνουν δεκτοί πρόσφυγες στην περιοχή, περίπου 100 κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας των προσφύγων.

Οπως φαίνεται και στο παραπάνω βίνεο, ορισμένοι πέταξαν πέτρες προς το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να σπάσει η τζαμαρία της εισόδου και κάποιοι επιχείρησαν με ξύλα και πυροσβεστήρες να σπάσουν τις πόρτες των διαμερισμάτων όπου διέμεναν οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Στην ανάρτηση αναφέρεται ακόμη ότι εναντίον των προσφύγων πέταξαν και μολότοφ.

Το πρόγραμμα Filoxenia του ΔΟΜ ξεκίνησε να υλοποιείται το φθινόπωρο και αφορά την προσωρινή φιλοξενία ευάλωτων ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο και που έχουν έρθει στην ενδοχώρα από τα νησιά σε συνολικά 6.000 θέσεις σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here