Βρυχηθμοί Ερντογάν: Τους είπαμε αν επιτεθείτε στο Oruc Reis θα πληρώσετε βαρύ τίμημα-Σήμερα πήραν την πρώτη απάντηση-Αναφορά στη σύγκρουση της φρεγάτας Λήμνος με τουρκική

Νέα ένταση προκαλεί με δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του για την 19η επέτειο του κόμματός του, του AKP.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης ο Τούρκος πρόεδρος είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το sabah.com.tr:  «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis, αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και πήρανε την πρώτη απάντηση».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», Τούρκος πρόεδρος αναφέρεται σε ζημιά που υποτίθεται ότι υπέστη η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», κανονικά και χωρίς τον παραμικρό περιορισμό στο αξιόπλοό της, συμμετείχε την Πέμπτη 13 Αυγούστου η φρεγάτα «Λήμνος» στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας.

Σχολιάζοντας μάλιστα δημοσιεύματα που ξεκίνησαν από τη γείτονα και τα οποία υποστήριζαν ότι το ελληνικό σκάφος υπέστη ζημιές ύστερα από «εμπλοκή» με τη τουρκική φρεγάτα Κεμάλ Ρεις, αρμόδιες πηγές σημείωναν πως επειδή «διάφοροι φαντασιώνονται ζημιές στην Φρεγάτα ‘Λήμνος’», η φωτογραφία από τη σημερινή συμμετοχή του πλοίου στην κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας-Γαλλίας στην περιοχή της παράνομης τουρκικής Navtex είναι ίση με χίλιες λέξεις».

Παραθέτοντας δε τη φωτογραφία του σκάφους εν πλω, οι ίδιες πηγές ανέφεραν με νόημα πως «προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν υπερβολικά από την άσκηση».

Ο Ερντογάν δεν σχολίασε άμεσα σήμερα τη γαλλική απόφαση για παρουσία δύο πολεμικών πλοίων σε κοινή άσκηση με το ελληνικό ναυτικό, όμως καταφέρθηκε, χωρίς να την κατονομάσει, εναντίον μιας «χώρας που δεν έχει παράλια στην ανατολική Μεσόγειο», την οποία κάλεσε «να μην πιστεύει πως είναι μεγαλύτερη απ’ ό,τι είναι».

Ο τούρκος πρόεδρος κατά τ’ άλλα δήλωσε πως η λύση στη διένεξη για τις ενεργειακές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση και πως η Άγκυρα δεν επιδιώκει οποιεσδήποτε «περιπέτειες» στην περιοχή. Θα έχει συνομιλίες με Ανγκελα Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ για τις εντάσεις στη Μεσόγειο

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here