Τσίπρας με Τζουμάκα, Χατηθεοδοσίου, Μωραΐτη-Τζουμάκας: Οι δυνάμεις του συστήματος που οδήγησαν στη φτωχοποίηση πρέπει να ηττηθούν ξανά

Σήμερα ξεκινά η συμπόρευση για μια ευρεία κοινωνική και προοδευτική συμμαχία, αναφέρει σε tweet του ο πρωθυπουργός και στη συνέχεια αναφέρεται στις συναντήσεις που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Στέφανο Τζουμάκα, τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, τον Κώστα Παϊπουτλίδη και τον Θάνο Μωραΐτη.

Η δήλωση του Στέφανου Τζουμάκα μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουγό:

Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντησή μας σήμερα ήταν σε πνεύμα αμοιβαιότητας, συμπόρευσης και διεύρυνσης της συνεργασίας των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων.

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και προοδευτική εξέλιξη. Οι δυνάμεις του συστήματος που οδήγησαν στην υποτίμηση και τη φτωχοποίηση πρέπει να ηττηθούν ξανά.

Εξ αιτίας των πολιτικών επιλογών τους, οι Έλληνες ζουν στο βιοτικό επίπεδο του 1977, η χώρα υπέστη μεγάλη βλάβη, έχασε το 30% του εθνικού της πλούτου, έχασε πάνω από 300 χιλιάδες επιχειρήσεις , έχασε πάνω από ένα τρις σε εμπορικές αξίες , το 80% των Ελλήνων έχασαν το 60% των εισοδημάτων τους . Το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι μετανάστευσαν και οδήγησαν την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον στη λίστα των φτωχών χωρών της Ένωσης με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Το μέλλον της χώρας δεν είναι οι δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη κρίση . Ξανά στην αντιπολίτευση. Εκεί είναι η θέση τους.

Προχωράμε όλοι μαζί σε συμπόρευση, αναγνωρίζοντας και λάθη και αδυναμίες, σε κριτική υποστήριξη, σε κοινό αγώνα με προοδευτικές πολιτικές και συνεργασίες.

Για την έξοδο από τη κρίση για τη Νίκη!

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here