Τσαβούσογλου για Ιμια, γκρίζες ζώνες, υφαλοκρηπίδα με υπονοούμενα για μεμονωμένες πράξεις της Τουρκίας

Εμμεσα αλά σαφή υπονοούμενα για μονομερείς ενέργειες ή ακόμη και πολεμική επίθεση της Τουρκίας στην Ελλάδα, με αφορμή την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, άφησε μιλώντας σε επιτροπή της τουρκικής Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ό,τι συνέβη μέχρι την κρίση των Ιμίων, συνέβη. Καμία μετέπειτα κυβέρνηση δεν έχει ευθύνες. Δεν υπήρξε καμία νομική ή πρακτική μεταβολή (στο καθεστώς κανενός) σε κανένα νησί», δήλωσε,

Ο κ. Τσαβούσογλου σημείωσε ότι το θέμα είναι τόσο ευαίσθητο που δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής συζήτησης. Υπογράμμισε δε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες ξεκίνησαν πριν από την κυβέρνηση του ΑΚΠ (του κόμματος του Ερντογάν) διευκρινίζοντας: «Ξεκίνησαν την εποχή του συγχωρεμένου Μπουλέντ Ετζεβίτ. Γιατί; Για το πώς θα διευθετηθούν με την Ελλάδα τα θέματα υφαλοκρηπίδας και χωρικών υδάτων τους. Αν θα τα λύσουμε με την Ελλάδα μέσω διπλωματίας ή αν θα πάμε στο δικαστήριο; Για εμάς υπάρχει και μια ακόμη επιλογή. Εάν η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση και το κράτος μας αξιολογήσει και εκείνη την επιλογή, θα πρόκειται για μια μονόπλευρη επιλογή. Αυτό είναι άλλο πράγμα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here