Τσακαλώτος: Φτάσαμε στο τέλος της κρίσης, η Ελλάδα αλλάζει σελίδα-Στη νέα φάση της δίκαιης ανάπτυξης θα συμμετέχουν όλοι

«Είναι το τέλος της ελληνικής κρίσης, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και έχει όλα τα συστατικά για πρόσβαση στις αγορές και ενίσχυση της ανάπτυξης» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη συμφωνία στο Εurogroup, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα ξεχάσει ποτέ τι πέρασε ο λαός αυτά τα 8 χρόνια και «θα πρέπει πολύ γρήγορα να δει αποτελέσματα στην τσέπη του από τη συμφωνία». Δηλώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «αυτή είναι η υπόσχεση που δίνει η κυβέρνηση για το μέλλον».

«Αυτή η ανάπτυξη δεν θα ‘ναι μια ανάπτυξη για τους λίγους. Δίνουμε υπόσχεση ότι στην ανάπτυξη της Ελλάδας θα συμμετέχουν όλοι και όλες οι Έλληνες και οι Ελληνίδες», πρόσθεσε.

«Η ατζέντα αλλάζει και υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια άσκησης πολιτικής», επεσήμανε ο κ. Τσακαλώτος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το επίπεδο της λιτότητας θα μειώνεται σταδιακά είτε με μειώσεις των φόρων είτε με αυξήσεις των δαπανών. «Η ατζέντα αλλάζει και το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει, μπορούμε να πάμε σε μια περίοδο με πολύ πιο εποικοδομητικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις» ανέφερε.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι στο Eurogroup «έδεσαν τα κομμάτια του παζλ». Πρόκειται, όπως ανέφερε, για την ολοκλήρωση της δ΄ αξιολόγησης, την ολιστική στρατηγική για την ανάπτυξη, τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση (δεν πρόκειται για δ’ μνημόνιο, είπε ο υπουργός, και αφορά σε θέματα είτε από το ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο είτε από το τρίτο πρόγραμμα) και τη συμφωνία για το χρέος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here