Τρία μέλη της Ενωσης Δικαστών αρνούνται να υπογράψουν την ανακοίνωση-καταγγελία των ωμών παρεμβάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη δικαιοσύνη!

Αίσθηση και αναστάτωση στους δικαστές, έχει προκαλέσει η προκλητική στάση τριών μελών τηε Ενωσης Δικαστλων και Εισαγγελέων, να συνυπογράψουν την ανακοίνωση-καταγγελία που εξέδωσε η Ενωση για τις αθέμιτες παρεμβάσεις και ευθείες πιέσεις αστυνομικών, υπουργών και του πρωθυπουργού, προς τους εισαγγελείς για το θέμα των αδικημάτων που φέρονται να διέπραξαν οι καταληψίες στο Κουκάκι.

Πρόκειται για δικαστές που έως το καλοκαίρι, κατακερεύνωναν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και όποιον τολμούσε να εκφέρει την παραμικρή γνώμη για την δικανική κρίση εισαγγελέων και δικαστών. Τώρα είναι οι εκείνοι ου θεωρούν άραγε θεμιτές τις πιέσεις και παρεμβάσεις τηε κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Συγκεκριμένα, αρνήθηκαν να συνυπογράψουν την ανακοίνωση της ΕΔΕ οι Π. Λυμπερόπουλος, Ν. Σαλάτας και Ευ. Βεργώνης.

Με αίτημα πέντε μελών της ΕΔΕ ζητήθηκε και ορίστηκε από τον πρόεδρο Χ. Σεβαστίδη έκτακτο Δ.Σ., προκειμένου να συζητηθεί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΕΔΕ.

Μεταξύ των δικαστικών λειτουργών που ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση είναι οι πρώην σύμβουλοι υπουργών σε κυβερνήσεις της Ν.Δ., Νάστας και Λυμπερόπουλος, καθώς και προαχθέντες σε προέδρους Εφετών με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Η ημερήσια διάταξη με προσθήκες θεμάτων από τον πρόεδρο Σ. Σεβαστίδη όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΔΕ είνα η εξής:

Παρακαλείσθε να παραστείτε στηv έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 1 και 2 του Καταστατικού, που θα γίνει την  Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020   και ώρα 16:00, στα γραφεία της Ένωσης με θέματα:

1. Να αιτιολογηθεί η στάση του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Λυμπερόπουλου, του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Βεργώνη και του ΓΓ κ. Σαλάτα, να αρνηθούν να συναινέσουν στην έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης των συναδέλφων Εισαγγελέων από τις έμμεσες πιέσεις που τους ασκήθηκαν για τις ποινικές διώξεις που άσκησαν στα επεισόδια στο Κουκάκι,
  2. Να εξηγήσει στο ΔΣ ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Λυμπερόπουλος την πρακτική του να εκπροσωπεί την Ένωση σε τηλεοπτικές εκπομπές εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις, κατά παράβαση του άρθρου 16 παρ. 2 του Καταστατικού, που αναθέτει αποκλειστικά την εκπροσώπηση της Ένωσης στον Πρόεδρο και στον Γενικό Γραμματέα
  3. Το από 17-1-2020 αίτημα των κκ. Λυμπερόπουλου, Σαλάτα, Βεργώνη, Φούκα και Νάστα.

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. καλούνται να παραστούν οι πρόεδροι ή οι αναπληρωτές τους όλων των Εφετειακών Επιτροπών της Χώρας για να διατυπώσουν τις θέσεις τους.