Το τρολάρισμα Τσακαλώτου σε ΝΔ μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές-Αντλήθηκαν 2,5 δις με επιτόκιο 3,90%

Μετά την επιτυχή έκβαση της πρώτης εξόδου της χώρας στις αγορές με 10ετές ομόλογο μετά από 9 χρόνια, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος αποφάσισε να τρολάρει τη ΝΔ, που υποστηρίζει ότι η επιτυχία αυτή οφείλεται στην επικείμενη πολιτική αλλαγή και όχι στην έως τώρα πολιτική της κυβέρνησης.

Αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος:

«Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Αφού η οικονομία βελτιώνεται και έχουμε πρόσβαση στις αγορές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση ΝΔ, έχουμε ένα επιτυχημένο σχήμα που πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές.»

Λίγο αργότερα σε επίσημη ανακοίνωση του, ανέφερε:

Δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά την επιτυχημένη έκδοση 10ετούς ομολόγου

«Πολλοί βάλανε στοίχημα ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Μετά βάλανε στοίχημα ότι μπορούμε να βγούμε στις αγορές, αλλά όχι με 10ετές ομόλογο. Το 10ετές ομόλογο είναι το βασικό κριτήριο επιστροφής στην κανονικότητα, όταν δηλαδή οι αγορές σε δανείζουν για 10 χρόνια. Είναι μια πολύ επιτυχημένη έκδοση πάνω από κάθε προσδοκία, όπως ήταν και η προηγούμενη με το 5ετές ομόλογο. Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν βγήκαμε από το πρόγραμμα και δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές».

Η εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία όπως δείχνουν τα παρακάτω στοιχεία είναι πλέον δεδομένη. Η προσφορά έφτασε τα 11.,8 δις ευρώ όταν η Ελλάδα ζητούσε, 2.5 δις ευρώ. Το επιτόκιο απόδοσης έκλεισε στο 3,9% .

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here