Τα ψέμματα και η επικίνδυνη στάση του Αδ. Γεωργιάδη για να δικαιολογήσει το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

Οτι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης έχει μανία με την αριστερά και τους κομμουνιστές, είναι γνωστό. Καθώς και το οτι διογκώνει ψευδείς ειδήσεις και αναπαράγει fake news, συχνά με τη μορφή ερωτημάτων ή απλών retweet ώστε να μην έχει την άμεση ευθύνη τους.

Αυτό ακριβώς έκανε και στη δημόσια τηλεόραση χθες, προκειμένου να δικαιολογήσει το πραξικόπημα που οργάνωσαν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με τον Γκουαϊδό και κάποιους, λίγους, πρόθυμους θύλακες στο στρατό της Βενεζουέλας.

«Πραξικόπημα, ποιό πραξικόπημα. Δε έγινε καν΄να πραξικόπημα. Ο Μαδούρο είναι δικτάτορας», έλεγε με τη γνωστή τσιριχτή φωνή του, που ζοριζόταν κάθ φορά που έπρεπε να επαναλαμβάνει τα καταφανή ψεύδη.

«Μα πρόκειται για εκλεγμένη κυβέρνηση», τόλμησε να του αντιτείνει, δειλά ο δημοσιογράφος.

«Ποια εκλεγμένη κυβέρνηση;, Δικτάτορας είναι. Με νοθεία εξελέγη, Εχει κλείσει φυλακή τη μισή αντιπολίτευση»,  επέμεινε ο αντιπρόεδρος, επαναλαμβάνοντας το τροπάρι του. Τι κι αν όσα έλεγε δεν ίσχυαν; Σημασία έχει να δικαιολογήσει την στρατιωτική επέμβαση. Οσων τουλάχιστον στρατιωτικών συμμετείχαν στο κάλεσμα του ΓκαουΛιδό και των ΗΠΑ.

Για την ιστορία, ο Μαδούρο, εξελέγη κανονικά, με εκλογές που έγιναν και σις οποιες δεν μετείχε με υποψηφιο της η αντιπολίτευση, η οποία ήθελε να μποικοτάει και να πλήξει την αξιοπιστία της εκλογικής διαδικασίας. Παρόλα αυτά η συμμετοχή του κοσμου στις κάλπες, πλησίασε το 50% των ψηφοφόρων.

Αυτό δεν το λες νοθεία. Το λες αποχή της αντιπολίτευσης αλλά όχι νοθεία. Ομως για τον αντιπρόεδρο και τους υψηλούς πολιτικούς σκοπούς που θέλει να εξυπηρετήσει με την στάση του και την συμπεριφορά του, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Σημασία έχει ότι την εκλογή Μαδούρο, δεν νομιμοποίησε, έστω με την αμφισβήτησή του, κάποιος εκλεκτός της αντιπολίτευσης.

Ολα αυτά δεν σημαίνουν από την άλλη, ότι ο Μαδούρο και η κυβέρνησή του, τα έχει κάνει όλα καλά. Οτι δεν έχει σημαντικές ευθύνες για την κατάσταση της χώρας και την άνοδο της αντιπολίτευσης.

Αλλά όχι κ. αντιπρόεδρε, ότι η έκκληση ενός αυτοαναηρυγμένου ως προέδρου, βουλευτή, για επέμβαση του στρατό, δεν είναι πραξικόπημα. Αλλωστε παρόμοια επέμβαση του στρατού είχε γίνει πριν μερικά χρόνια και σε βάρος του Ούγκο Τσάβες, τον οποιο επίσης η δεξιά, ακροδεξια αντιπολίτευση και εκπροσωπος των ελίτ της χώρας, κατηγορούσαν ως δικτάτορα και κομμουνιστή.

Η θέση του κ. Γεωργιάδη, που ταυτίζεται πλήρως με την άκρα δεξιά της Βενεζουέλας και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ, είναι άκρως επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία. Αραγε τέτοια αντίληψη δημοκρατίας έχουν όλοι στη ΝΔ;

Η ορθή θέση, για δημοκρατικό διάλογο, αποφυγή βιας και αιματοχυσίας και άμεσες νέες δημοκρατικές, εκλογές, εν υπήρχε στο λεξιλόγιο του κ. Γεωργιάδη. Οπως άλλωστε ούτε στη πολιτική των ΗΠΑ και των εκλεκτών της στη Βενεζουέλα…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here