Τα «Νέα» υποστηρίζουν ότι θα συλλαμβανόταν ο διευθυντής τους μετά από μήνυση Καμμένου-Η Αστυνομία δεν ξέρει τίποτα-Κανείς δεν επιβεβαιώνει τα «Νέα»

Στις  17:00  η ιστοσελίδα της εφημερίδας «τα Νέα» ανάρτησε είδηση σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κίνησε τη διαδικασία του αυτόφωρου εις βάρος του Παναγιώτη Λάμψια, καταθέτοντας εναντίον του εντύπου μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η μήνυση αφορούσε στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας για τα εξοπλιστικά της Σαουδικής Αραβίας.

Το αυτόφωρο ή μη της διαδικασίας πάντως δεν εξαρτάται από το μηνυτή, όπως ούτως ή άλλως ανακριβώς έγραφαν τα «Νέα». Το αδίκημα διώκεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου είτε το θέλει ο μηνυτής είτε όχι. Επιπλεον στη συνέχεια η «είδηση» της επικείμενης σύλληψης εξαφανίστηκε και από τα «Νέα» και από το in.gr του Μαρινάκη.

Η Αστυνομία δηλώνει ότι αγνοεί το γεγονός και δεν επιβεβαιώνει διόλου τα του αυτοφώρου για τον Π.Λάμψια -τον διευθυντή της εφημερίδας.

Ο υπουργός Άμυνας το πρωί είχε κάνει διευκρινιστικές δηλώσεις για το θέμα και είχε πει ότι αγανάκτησε με τις συκοφαντίες και  σκοπεύει να κινηθεί δκαστικά (να μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση).

Η Φώφη Γεννηματά πάντως βιαστηκε να υιοθετήσει την υποτιθέμενη σύλληψη δημοσιογράφου  και κατηγορησε  την κυβέρνηση βάζοντας και «λίγο Κουφοντίνα» στο θέμα.

«Ο γνωστός διώκτης του Τύπου, συγκυβερνήτης του κ.Τσίπρα, κ. Καμμένος ξαναχτύπησε. Αφού δεν μπορεί να ελέγξει τα μέσα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους. Κινείται εκτός των δημοκρατικών θεσμών. Συνυπεύθυνος γι’ αυτή την προκλητική στάση είναι και ο Πρωθυπουργός. Χθες ήθελαν έξω τον τρομοκράτη, σήμερα θέλουν να βάλουν μέσα το Διευθυντή των ΝΕΩΝ. Αυτή η καθεστωτική αντίληψη των κυβερνώντων δεν θα περάσει».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here