Νέο ράπισμα στο επικοινωνιακό αφήγημα Μητσοτάκη: Και η Ολλανδία κατέταξε την Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα

Αποτυχημένες αποδεικνύονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει την Ελλάδα ως έναν σχεδόν covid free ταξιδιωτικό προορισμό και το κάλεσμα του πρωθυπουργού στους Ευρωπαίους να έρθουν στη χώρα μας για χαλαρές διακοπές, το αφήγημα δεν φαίνεται να πείθει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες μετά το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω της Bild και η Ολλανδία έβαλε αιφνιδιαστικά όλη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην πορτοκαλί λίστα, καλώντας, ουσιαστικά τους πολίτες της να μπουν σε καραντίνα δέκα ημερών με την επιστροφή τους από τις συγκεκριμένες περιοχές.

ΣΥΡΙΖΑ: Να αφήσει το σαθρό της επικοινωνιακό αφήγημα

«Κάθε μέρα πια, τα νέα για την πορεία του Τουρισμού στη χώρα μας είναι όλο και πιο δυσοίωνα. Η μια μετά την άλλη, από τις βασικές τουριστικές αγορές που στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό, εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες για τη χώρα μας. Μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας στη λίστα των επισφαλών υγειονομικά χωρών από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, χθες μόλις, η Ολλανδία, κατέταξε και αυτή τους ελληνικούς προορισμούς στην πορτοκαλί λίστα».

Αυτό επισημαίνουν σε κοινή τους δήλωση,  η Κατερίνα Νοτοπούλου, Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και Νεκτάριος Σαντορινιός, Τομεάρχη; Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Και προσθέτουν:

Σε αντίθεση με την «ανέμελη» Κυβέρνηση και τον «άπραγο» Υπουργό Τουρισμού, οι άνθρωποι του Τουρισμού βρίσκονται σε αναστάτωση και αδιέξοδο, αφού το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν αποδεικνύεται ασταθές και επίφοβο για τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και των χιλιάδων θέσεων εποχικής εργασίας.   

Παρά τη γενικότερη πορεία της πανδημίας, η έλλειψη εφαρμογής ενός έγκαιρου σχεδίου στήριξης του Τουρισμού και των νησιών μας και η υγειονομική θωράκιση των προορισμών, αποδεικνύεται τραγική πολιτική αμέλεια που θέτει σε κίνδυνο και τη φετινή τουριστική σεζόν.

Αναμένουμε, έστω και τώρα, η Κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη το σαθρό επικοινωνιακό της αφήγημα και να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here