Συνελήφθη ο Τζούλιαν Ασάνζ στο Λονδίνο-WikiLeaks: Παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ και την μεταφορά του από την πρεσβεία του Ισημερινού σε τόπο όπου κρατείται στο κεντρικό Λονδίνο.

Ο ηγέτης των WikiLeaks φιλοξενούνταν τα 7 τελευταία χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου του είχε παραχωρηθεί άσυλο, καθώς κατηγορούνταν για σεξουαλικές επιθέσεις από την Σουηδία.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στη πρεσβεία μετά από πρόσκληση των αρχών του Ισημερινού, οι οποίες φαίνεται ότι ήραν την παραχώρηση ασύλου.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο δήλωσε ότι απέσυρε το ασυλο του Ασάνζ, λόγω των επανειλημμένων παραβιάσεών του στις διεθνείς συμβάσεις. Ο πρόεδρος του Ισημερινού πρόσθεσε ότι οι βρετανικές αρχές τον διαβεβαίωσαν ότι ο Ασάνζ δεν θα εκδοθεί σε χώρα όπου μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι υπό κράτηση και θα βρεθεί ενώπιον της βρετανικής δικαιοσύνης», επιβεβαίωσε στη συνέχεια και ο υπουργός Εσωτερικών Σαγίντ Τζέιβιντ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Wikileaks το οποίο, σε μήνυμά του που ανήρτησε στο Twitter, έκανε λόγο για παράνομο τερματισμό του ασύλου του Ασάνζ και «παραβίασης του διεθνούς δικαίου».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here