Συνεδριάζει το μεσημέρι το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο-Επι τάπητος το θέμα με τους Ελληνες στρατιώτες-Σύγκληση και της Επιτροπής Εξωτερικών& Αμυνας της Βουλής

Υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο, το οποίο θα ασχοληθεί με τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Κυρίαρχο θέμα θα είναι όπως αναμένεται η κρίση στις σχέσεις με την Αγκυρα, με αφορμή την απρόβλεπτη στάση της Τουρκίας στο θέμα της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν σε περιοχή του Εβρου, την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μερημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το συγκεκριμένο όργανο είναι συνδεδεμένο με τη διαχείριση κρίσεων και μετέχουν, μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γ. Δραγασάκης, οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας (ο κ. Καμμένος σήμερα θα λείπει στις Βρυξέλλες, η ενημέρωση θα γίνει από τον κ. Κοτζιά), οι υπουργοί Επικρατείας Βερναρδάκης και Φλαμπουράρης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο  υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Η σημερινή σύνθεση δεν έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Παράλληλα, η πλειοψηφία έκανε δεκτό το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνεδριάζει το μεσημέρι η επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here