Συμφέροντα, συμπτώσεις και μισές αλήθειες 

ΔΙΑΓΩΓΗ ΚΟΣΜΙΑ

 

Του ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ

 

Οι συμπτώσεις καμία φορά είναι διαβολικές, σε βάζουν να σκεφτείς πράγματα απίθανα εκ πρώτης όψεως, σε κάνουν καχύποπτο. Να για παράδειγμα έγινε στο Βερολίνο αυτή η μυστική σύσκεψη Ελλάδας Τουρκίας Γερμανίας με την σύμβουλο του πρωθυπουργού. Μία σύσκεψη, την οποία αποκάλυψε η τουρκική πλευρά και συγκεκριμένα ο ίδιος ο Τσαβούσογλου αλλά στην Ελλάδα κάνει δεν μπήκε στον κόπο να πει τίποτα.

Τι συζητήθηκε δεν μάθαμε ποτέ αλλά μετά από μερικές ημέρες ο τουρκικός στόλος βγήκε απειλητικός στο..Καστελόριζο με το σεισμογραφικό σκάφος. Ο πρωθυπουργός ούτε στη Βουλή πήγε να μιλήσει για το θέμα αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς τους κάλεσε να τους ενημερώσει δυο μέρες μετά, ψύχραιμος πάντα… Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι χωρίς να αποσύρουν το στόλο τους καλούν σε διάλογο εφ όλης της ύλης, οι αμερικανοί βλέπουν αμφισβητούμενα ύδατα στο Καστελόριζο, η φιλοκυβερνητική Εστία,  γράφει ότι σε εκείνη τη συνάντηση του Βερολίνου συμφωνήθηκε διάλογος εφ’ όλης της ύλης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας και πάει λέγοντας… Η κάτι δεν καταλαβαίνουμε καλά η κάτι  μαγειρεύεται  στα κρυφά…

   Τα καλά και …συμφέροντα 

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά η στάση φίλων και συμμάχων είναι άλλα λόγια  να αγαπιόμαστε. Η Γερμανία ποιεί την νήσσαν. Καμία δήλωση καταδίκης την προκλητικής και απειλητικής στάσης της Τουρκία.. Εκτός κι αν λόγω και της παραπάνω σύσκεψης που λέγαμε  ξέρει κάτι περισσότερο, που εμείς δεν ξέρουμε… Βέβαια ο γερμανικός τύπος έσπευσε να μας ενημερώσει ότι η Μέρκελ απέτρεψε πολεμική σύρραξη μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας… Και εμεις δεν πήραμε χαμπάρι ότι φτάσαμε μία σπίθα  από τον πόλεμο;  Η Μεγάλη Βρετανία αδιάφορη ως προς εμάς  η Ε.Ε μόλις χθες κάτι ψέλλισε. Όσο για την … ορθόδοξη Ρωσία ουσιαστικά στο πλευρό του Ερντογάν. Μόνο η Γαλλία με την παρέμβαση Μακρόν πήρε ξεκάθαρη θέση. Για το δικό της συμφέρον βέβαια όχι για το δικό μας κοντράρει την Τουρκία γιατί ως μεσογειακή χώρα έχει συμφέροντα στη Μεσόγειο και δεν  θέλει τον Ερντογάν στη  θαλάσσια αυλή της ιδίως μετά το τουρκολιβυκό σύμφωνο. Βλέπει ότι απειλείται. Και οι ΗΠΑ κρατάνε μία στάση μερικώς απέναντι στην Τουρκία γιατί θεωρούν ότι και τα δικά τους συμφέροντα απειλούνται λόγω της καλής στρατηγικής σχέσης που έχει αναπτύξει ο Πούτιν με τον Ερντογάν, προς αμοιβαίο όφελος και συμφέρον. Όλοι το συμφέρον τους κοιτάνε  γνωστό αυτό.  Γι αυτό η πολιτική ηγεσία στην χώρα μας οφείλει να ενημερώσει το λαό γιατί μόνο αν γνωρίζεις τι γίνεται, μπορείς να αντισταθείς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here