Στον εισαγγελέα ο Τούρκος που πέρασε κατά λάθος (;) με το τρακτέρ του τα σύνορα στον Έβρο

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 40χρονος Μουσά Αλερίκ που πέρασε παρανόμως τα σύνορα κοντά στης Καστανιές με το τρακτέρ του και που ακόμα δεν ειναι απολύτως σαφές αν πέρασε στο ελληνικό έδαφος κατά λάθος, αν στόχευε στο να προκαλέσει επεισόδιο επειδή είναι θερμοκέφαλος εθνικιστής ή αν απλά σνόμπαρε την ελληνική περίπολο για να κάνει τον ελιγμό που ήθελε

Πάντως το συμβάν έγινε χτες το μεσημέρι και με καλή ορατότητα.

Τουρκικα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι προκειται για έναν απλό εργάτη του δήμου Αδριανουπόλεως, ο οποίος βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος κατά λάθος, κάνοντας ελιγμό στη διάρκεια χωματουργικών  εργασιων. Εντούτοις οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν να τον σταματήσουν και του ζήτησαν να κάνει όπισθεν ή μεταβολή και να απομακρυνθεί απο τα ελληνικά εδάφη με το εκσκαπτικό του μηχάνημα, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Οπότε (αν ευσταθεί η τελευταία πληροφορία) ο Τούρκος μάλλον δεν βρέθηκε κατά λάθος στο ελληνικό έδαφος.

tourkos5

Ο δήμαρχος Αδριανουπόλεως δήλωσε σε τουρκικά ΜΜΕ ότι πρόκειται για έναν απλό εργαζόμενο του δήμου και ότι ήδη έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απελευθέρωσή του. Πάντως η Αδριανούπολη απέχει 10 χιλιομετρα απο τις Καστανιές

Και ο ίδιος εκ των υστέρων υποστήριξε  πως πραγματοποιούσε εργασίες για το σύστημα ύδρευσης και ότι σε μία μανούβρα βρέθηκε στη χώρα μας κατά λάθος, ισχυρισμός που πάντως δεν ερμηνεύει το λόγο για τον οποίο δεν ανταποκρίθηκε στις αρχικές προειδοποιήσεις των στρατιωτών στα σύνορα. Οταν τελικά συνελήφθη σε βάθος δέκα μέτρων απο τα σύνορα δεν προέβαλε αντίσταση. Αρχικά η ελληνική περίπολος θεώρησε ότι ήταν στρατιώτης επειδή ίδια εκσκαπτικά χρησιμοποιεί και ο τουρκικός στρατός, αλλά εν συνεχεία ο συλληφθείς επέδειξε πολιτική ταυτότητα και με τη βοήθεια διερμηνέα που κλήθηκε επί τούτου, είπε ότι έκανε απλώς εργασίες

Ο συλληφθείς κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του συνοριακού σταθμού των Καστανιών και σήμερα θα απολογηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Το περιστατικό έλαβε κοντά  κοντά σε εκείνο όπου έπεσαν στα χέρια τουρκικής περιπόλου οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

tourkos4

Το Anadolu μετέδωσε δηλώσεις του δημάρχου Αδριανούπολης Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύλληψη έγινε για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι «έχουν γίνει επικοινωνίες προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος ο συλληφθείς».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής σε συνεργασία μες το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κινητοποιήθηκε άμεσα και ήδη έστειλε διπλκωμάτη του στην Ορεστιάδα προκειμένου να ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα και από την Αδριανούπολη αναμένονται σήμερα το πρωί Τούρκοι δικηγόροι, εκ μέρους της οικογένειας του αλλά και του δήμου Αδριανούπολης, όπου ισχυρίζονται οι Τούρκοι ότι εργάζεται.

Ουσιαστικά, η κατηγορία που αντιμετωπίζει, είναι η ίδια με αυτή των δύο Ελλήνων στατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι παραμένουν από την 1 Μαρτίου που συνελήφθησαν στις Καστανιές, φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, χωρίς ακόμα να τους απαγγελθούν ούτε καν κατηγορίες. Αντίθετα, στον 38χρονο Τούρκο Μούσα Αλέρικ, με βάση αυτά που γράφει η πολιτική του ταυτότητα αυτα είναι τα στοιχεία του, αμέσως συντάχθηκε το κατηγορητήριο και πλέον η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφασίσει.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here