Τσίπρας: Ερχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα-Μέρκελ: Πέρασε δύσκολα ο ελληνικός λαός-Ευχαριστώ την Ελλάδα για όσα κατάφερε και όσα προσφέρει

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/T. ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο Μεγάρου Μαξίμου υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις 6 το απόγευμα, την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία επισκέπτεται τη χώρα μας μετά απο 4,5 χρόνια.

Υποδεχόμενος την καγκελάριο της Γερμανίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως «έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα», σημειώνοντας πως η χώρα μετά από μεγάλες δυσκολίες κατόρθωσε να περάσει την κρίση.

«Αυτό το διάστημα περάσαμε δυσκολίες, αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, όμως καταφέραμε να βρούμε λύσεις μέσα από συνθέσεις, για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις», είπε ο Πρωθυπουργός.

Επέμεινε, δε, ότι η Ελλάδα σιγά σιγά όχι μόνο βγαίνει από την κρίση, αλλά μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος σε μέρος της λύσης, καθώς είναι πυλώνας σταθερότητας.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ηγεσία της Ε.Ε., όπως η άνοδος της ακροδεξιάς.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι πέρασαν δύσκολα χρόνια, ωστόσο μετά από προσπάθειες ενισχύθηκε το ευρωπαϊκό πνεύμα.

Παραδέχθηκε, δε, ότι πέρασε δύσκολες στιγμές ο ελληνικός λαός, ενώ ευχαρίστησε την Ελλάδα για όσα κατάφερε παρά τις δυσκολίες, καθώς και για όσα προσφέρει.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here