Στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός-Θέτει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών-Αύριο η συνάντηση με Ερντογάν

 

Στις Βρυξέλλες, όπου ξεκινούν σήμερα οι διήμερες εργασίες της Συνόδου του ΝΑΤΟ, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το ταξίδι του στο Λονδίνο, όπου πήρε μέρος για πρώτη φορά στη «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια.  Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα ης συνεχιζόμενης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ενώ την Πέμπτη θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Η Σύνοδος θα ξεκινήσει στις 14.30 (τοπική ώρα), με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις εντός της Συμμαχίας και τον καταμερισμό των βαρών. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας, με τη συμμετοχή όλων των ηγετών.

Την Πέμπτη, οι εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν στις 8.45 (τοπική ώρα), με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Γεωργίας και της Ουκρανίας. Επί τάπητος θα τεθούν ζητήματα ασφάλειας, αμυντικών μεταρρυθμίσεων και συνεργασίας.

Στις 10:30 οι συνομιλίες θα εστιάσουν στην κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Για τις 14.30 (τοπική ώρα), είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από ελληνικής πλευράς, η ατζέντα στις επαφές και τις παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού θα περιλαμβάνει τις εξελίξεις για το Σκοπιανό, αλλά και την κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία, η οποία θα μονοπωλήσει το τετ α τετ του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Εν όψει της συμμετοχής του κ. Τσίπρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε χθες «πρώτιστη προτεραιότητα» του Πρωθυπουργού το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος ο Πρωθυπουργός «θα θέσει το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες ώστε να ασκηθεί η μέγιστη πίεση για την απελευθέρωση τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here