Στη Βουλή η δικογραφία για τα 241 εκ ευρώ από το rebate των φαρμακευτικών εταιρειών που ουδέποτε επιστράφηκαν-Ευθύνες σε τρεις πρώην υπουργούς

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για τις επιστροφές φαρμακευτικών εταιριών την περίοδο 2006 έως 2010, το περίφημο rebate,  που αφορά συνολικό ποσό 241 εκ. ευρώ τα οποία ουδέποτε ζητήθηκαν από τις κυβερνήσεις εκείνης της περιόδου.

Η έρευνα της εισαγγελίας Διαφθοράς φέρεται να σκόνταψε σε ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων με αποτέλεσμα να διαβιβάσει τη δικογραφία, όπως προβλέπει ο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρία πολιτικά πρόσωπα. Ένα από αυτά φέρεται μάλιστα να έχει εμπλοκή και στην υπόθεση Novartis

Η υπόθεση αφορά στην επιστροφή του rebate, δηλαδή της έκπτωσης επί της κατανάλωσης φαρμάκων που πραγματοποιεί το δημόσιο σύστημα. Η υπόθεση ανακαλύφθηκε έπειτα από έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου για την υπόθεση Novartis.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για την υπόθεση. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε αυτή την περίοδο 2006-2010 το κράτος δεν προχώρησε στην είσπραξη του ποσού του rebate από τις φαρμακευτικές εταιρείες, με την Ε. Αχτσιόγλου να κάνει λόγο για μη σύννομες διαδικασίες.

Το σύνολο των μη εισπραχθέντων ποσών ανέρχεται σε περίπου 241 εκατ. ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here