Στη δίκη της Χρυσής Αυγής η Μπέτυ Μπατζιάνα (φωτο)-Συγκινούμαι από τη δύναμη της Μάγδας Φύσσα

(φωτο Eurokinissi)

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή η Μπέτυ Μπαζιάνα για να παρακολουθήσει τη διαδικασία που συνεχίζεται με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης.

Η παρουσία της συντρόφου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη δίκη συμπίπτει με την συμπλήρωση αύριο, Σάββατο τεσσάρων χρόνων από την έναρξη της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης.

Μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί 135 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ πλέον μπαίνουμε στην «τελική ευθεία».

Η Μπετυ Μπαζιάνα παρακολούθησε τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, στα διαλλείματα της οποίας συνομίλησε με εκπροσώπους φορέων και πολίτες που παρακολούθησαν τη δίκη και αναμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την απόφασή της.

Έφτασε πρώτη στην αίθουσα της δίκης στις 9:15 συνοδευόμενη από μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και πήρε θέση στα έδρανα του κοινού.

Η Μάγδα Φύσσσαμητέρα του δολοφονηθέντα Παύλου Φύσσα, έφτασε στην αίθουσα στις δέκα το πρωί. Η κ. Μπιζιάνα την αγκάλιασε και τη φίλησε, ενώ της ευχήθηκε κουράγιο και της είπε ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το αποτέλεσμα της δίκης.

Ήρθα σαν πολίτης να παρακολουθήσω από το ακροατήριο αυτή τη δίκη, νομίζω κάθε δημοκράτης πολίτης έχει το αυτί του τεντωμένο, τη ματιά του τεντωμένη και παρακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια όσα διαδραματίζονται στη δίκη περιμένοντας την απόφαση ως ένα μήνυμα για όλους μας», δήλωσε η κυρία Μπαζιάνα στην «Εφ.Συν.» και πρόσθεσε αναφερόμενη στη Μάγδα Φύσσα:

«Μόνο συμπαράσταση μπορώ να δώσω, τίποτα άλλο, βαθιά συμπαράσταση. Ως γυναίκα και ως μάνα συγκινούμαι από την εικόνα της, από το κουράγιο της και τη δύναμή της και θέλω να σταθώ δίπλα της».

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here