Σκουρλέτης: Κάποιοι κατηγορούν τη δικαιοσύνη επειδή κάνει τη δουλειά της-Τι λέει για Προοδευτική Συμμαχία και Π. Κουρουμπλή

Την άποψη ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν επιθετικά τη Δικαιοσύνη επειδή κάνει τη δουλειά της, εκφράζει ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Επισημαίνει ότι το σκάνδαλο «Novartis είναι υπαρκτό και ότι υπάρχει λαϊκή απαίτηση να διερευνηθούν τα  σκάνδαλα.

«Καταρχήν να ξεκινήσουμε με δεδομένο ότι υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Όσο κι αν κάποια στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ή της Ν.Δ. το αμφισβητούν αυτό. Με τα μέχρι τώρα  δεδομένα, υπήρξε σκάνδαλο και το μάθαμε από το εξωτερικό. Αν ισχύει αυτό, που για μένα ισχύει, σημαίνει ότι σωστά κινήθηκαν οι διαδικασίες από τη Δικαιοσύνη και σωστά η Βουλή έδωσε το πράσινο φως για να διερευνηθεί η υπόθεση και για πολιτικά πρόσωπα. Η κριτική που ασκούν τώρα κάποιοι στη Δικαιοσύνη τους εκθέτει. Κατηγορούν τη Δικαιοσύνη για σκευωρία και βγαίνουν επιθετικά απέναντι στη Δικαιοσύνη επειδή αυτή κάνει τη δουλειά της», είπε.

Αναφερόμενος στην Προοδευτική Συμμαχία τονίζει ότι συνιστά απάντηση στην άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και στη ανάγκη να κατατεθεί μια εναλλακτική πρόταση σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να εγκαταλειφθούν οι πολιτικές της ακραίας λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού.

Σχετικά με τα πολιτικά πρόσωπα που πλαισιώνουν τη συμμαχία και τον ρόλο τους στο παρελθόν, τονίζει ότι η κρίση μας έκανε όλους να βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο, προσθέτει, όμως, ότι αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη όταν βρισκόταν στο 3% τα λέει και τώρα.

«Δεν είχαμε την εμπειρία της διακυβέρνησης ούτε και την εμπειρία της πολιτικής ήττας του καλοκαιριού του 2015. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ, ενθαρρυμένος από την λαϊκή εντολή που μας δόθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 όφειλε να ανταποκριθεί σε αυτήν και όχι να δραπετεύσει, όπως, ιστορικά συνήθως, έκανε η Αριστερά. Να δοκιμάσει να υλοποιήσει, μέσα από αντίξοες συνθήκες και αρνητικούς συσχετισμούς, μια πολιτική που δεν ήταν δικιά του, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο ώστε στο μέτρο του δυνατού να βάλει το δικό του αποτύπωμα, να εκμεταλλευτεί τις όποιες ρωγμές και να ανοίξει προοπτικές και δρόμους που οδηγούν μακριά από τις πολιτικές λιτότητας. Σε κάποια θέματα τα κατάφερε, σε άλλα όχι. Αυτή είναι όμως η ζωή. Γεμάτη από αντιφάσεις. Σημασία έχει να μην χάνεις τον ιδεολογικό και πολιτικό σου προσανατολισμό».

Σχολιάζοντας το θέμα της φωτογράφισης του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, επεσήμανε: «Με έκπληξη πληροφορήθηκα το γεγονός, ελπίζω ακόμα και τώρα να ήταν μια αστοχία της στιγμής. Άλλο η ανεκτικότητα της δημοκρατίας και άλλο να συναγελάζεσαι με του υμνητές των Ναζί. Ασφαλώς και πρέπει να υψώσουμε ένα ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό τείχος «αποκλεισμού» απέναντι στο φασισμό. Ας ήμαστε προσεκτικοί».

Ταχθηκε επίσης υπέρ διαλεύκανσης της υπόθεσης Πετσίτη, αν υπάρχει κάτι να διαλευκανθεί ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ ότι διαχέει ευθύνες και διαστρεβλώνει θέσεις για να συγκαλύψει τις δικές της, δηλαδή τους πραγματικούς ενόχους.

«Ξέρω ό,τι έχει ειπωθεί και έχει γραφτεί δημόσια. Σίγουρα τον έχει πάρει κάπου το μάτι μου. Γνωρίζω αυτό που επιβεβαίωσε και ο Νίκος Παππάς για τη φιλική σχέση που είχαν από την Καισαριανή. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι προς εξέταση. Εγώ καταλαβαίνω τις ευαισθησίες του κόσμου που επειδή έχει περάσει όλα τα προηγούμενα, όταν υπάρχει έστω και η παραμικρή σκιά τέτοιων πρακτικών, να θέλει να δοθούν απαντήσεις. Αυτό λοιπόν πρέπει να το κάνουμε όλοι όσοι κατέχουμε δημόσια αξιώματα. Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι είναι σε θετική κατεύθυνση οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης που θέλουν να διευκολύνουν την οποιαδήποτε συζήτηση. Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό απ’ αυτό που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, στο πλαίσιο της τακτικής που σας ανέφερα πριν λίγο. Αφήνει να διαρρεύσουν «ειδήσεις» και βάζει λόγια στο στόμα της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, τα οποία στη συνέχεια η Αρχή τα διαψεύδει. Όλο αυτό βέβαια η Ν.Δ. δεν το κάνει μόνο επίσημα αλλά με άλλους τρόπους, μέσα από τα ορκισμένα υπέρ της και υπέρ της διαπλοκής μέσα ενημέρωσης. Και έτσι διαχέει γενικά ευθύνες για να συγκαλύψει τις δικές της, τους πραγματικούς δηλαδή ενόχους».

Συνεπώς είστε υπέρ της διαλεύκανσης της υπόθεσης Πετσίτη.

Αν υπάρχει κάτι προς διαλεύκανση, ασφαλώς και είμαι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here