Σφοδρή επίθεση «53» στους ΑΝΕΛ-Βολές και σε Εκκλησία-Ζητούν αριστερή στροφή-Δεν υπάρχει περιθώριο για πανηγυρισμούς

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σφοδρή επίθεση στον κυβερνητικό  εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, εξαπολύει η ομάδα των 53, με κείμενο που κατέθεσαν στην Κ.Ε που συνεδριάζει. Σε αυτό αποκαλούν την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, υποχρεωτική και αναγκαία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούν τον όρο «οδυνηρή».

Οπως αναφέρουν, η συμμαχία τους με το κόμμα του Πάνου Καμμένου, «δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για υπαναχωρήσεις σε κρίσιμα για την φυσιογνωμία μας ζητήματα», ενώ τονίζουν ότι πρέπει «να αξιολογηθεί αυτή η συγκυβέρνηση, που πολλές φορές μετατρέπεται σε ομηρία από ένα πλήρως υπουργοποιημένο κόμμα που πιέζει για να μπλοκάρει σωρεία ριζοσπαστικών/θετικών μέτρων ή για να υιοθετηθούν συντηρητικές επιλογές».

Οι «53» κάνουν λόγο για «αναγκαία αριστερή στροφή, σχεδιασμό για την επιστροφή στον δρόμο για τα κινήματα που εν πολλοίς έχει εγκαταλειφθεί, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες-τομές, που θα παιδαγωγούν και θα διαμορφώνουν συνειδήσεις, είναι ο δρόμος για τη συγκρότηση, έστω και με δυσκολίες, έστω και βασανιστικά, στέρεων και σε βάθος συμμαχιών, που θα ακυρώνουν στην πράξη δεξιόστροφες παρά φύσιν συμπράξεις».

Κριτική για την Εκκλησία

Εκτός από τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν έντονη κριτική για την εμπλοκή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας, ενώ αναφέρεται ξανά στο θέμα του χωρισμού κράτους – Εκκλησίας: «Στη διάρκεια αυτών των χρόνων, η κυβέρνηση εμφανίζεται διστακτική στο θέμα του χωρισμού κράτους – Εκκλησίας και έχει ανεχθεί από την ηγεσία της Εκκλησίας να παρεμβαίνει ακόμα και στο ποιος θα είναι ο αρμόδιος υπουργός».

«Η παρεμβατική και συνάμα αναχρονιστική τακτική μέρους του ηγετικού πυρήνα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας, με εξαιρέσεις είναι η αλήθεια, προκύπτει και από η στάση που κρατά στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πρωτοστατώντας στο εθνικιστικό παραλήρημα. Φάνηκε επίσης και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου», συμπληρώνουν.

Ακόμα, στην επιστολή τους κρούουν των κώδωνα για όσους από την κυβέρνηση ενδεχομένως σπεύσουν να πανηγυρίσουν έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο, επισημαίνοντας προειδοποιητικά ότι «η έξοδος από τα μνημόνια, αν και ανοίγει δρόμο, δεν θα οδηγήσει αυτόματα στην ανάκτηση της κυριαρχίας κατά την άσκηση της οικονομικής πολιτικής. Η παράλογη επιτροπεία μετά την έξοδο, και έως ότου αποπληρωθεί το 75% της δανειακής βοήθειας, δεν αφήνει περιθώριο πανηγυρισμών».

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, οι «53+» ζητούν την κατάργηση της κράτησης για όλο το προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό, εκτός από τις περιπτώσεις που έχουν αποδεδειγμένα παραβατική συμπεριφορά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here