Ρατσιστικό αμόκ από καθηγητή του ΕΚΠΑ και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης: Αποκάλεσε τον Αντετοκούμπο “μαϊμού”-Τον απομάκρυνε η Κεραμέως

Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και στέλεχος τους Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης  και συντονιστής της προσφυγικής εκπαίδευσης στη Μαλακάσα, εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση, μέσω twitter, στον Γιάννη Αντετοκούμπο (με αφορμή την συνέντευξή του σε αμερικανικό δίκτυο, όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα, με αφορμή όσα βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του) και τον αποκαλεί “μαϊμού”  και ¨μαλάκα αράπη του κερατά»!

Η υπουργός Παιδείας οφείλει να επιληφθεί του θέματος, καθώς οι απαράδεκτες ρατσιστικές αναφορές ενός καθηγητής του μεγαλύτερου πανεπιστημίου της χώρας, προσβάλλουν βάναυσα την δημοκρατική συνείδηση των πολιτών.

Μια πρόσφατη μελέτη του, μάλιστα, επιγράφεται ” ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ: Η ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ” και επισημαίνει πως η μετανάστευση μπορεί να προκαλέσει έκρηξη μεταδοτικών ασθενειών.

Σύμφωνα με το αναρτημένο βιογραφικό του (αγγλικά) ο Κωνσταντίνος Καλέμης είναι καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στέλεχος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Το τουίτ για τον Γιάννη Αντετοκούμπο:

Μάλιστα η σελίδα jodi.graphics φέρνει στο φως παλαιότερα tweets του που δείχνουν το ποιόν του:

 

Τον απομάκρυνε η Κεραμέως

Την απομάκρυνση του Συντονιστή προσφυγικής εκπαίδευσης, καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και στέλεχος τους Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, Κ. Καλέμη αποφάσισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως μετά τις αντιδράσεις για την ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε, μέσω twitter, στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για συνέντευξη του σε αμεριανικό δίκτυο, όπου, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα, με αφορμή όσα βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του) όπου τον αποκάλεσε “μαϊμού” με χρυσαυγίτικη διάλεκτο και προσέγγιση!

 

 

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Οι φασίστες δεν χωράνε στην κοινωνία μας

Άνθρωποι σαν τον κ. Καλέμη δεν χωράνε ούτε στα Υπουργεία, ούτε στα αμφιθέατρα, ούτε στις γειτονιές, τονίζει σε άμεση αντίδρασή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρει: «Ο Κ. Καλέμης, Καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και υπεύθυνος του υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων, εξαπέλυσε ρατσιστική επίθεση, μέσω twitter, στον Γιάννη Αντετοκούμπο, αποκαλώντας τον “Μαλάκα αράπη του κερατά” και “μαϊμού”.

Κρίμα για τα τόσα χρόνια ανθρώπινης εξέλιξης που για ορισμένους σαν τον κ. Καλέμη, πέρασαν από πάνω τους και δεν τους ακούμπησαν.

Βέβαια, με την ελάχιστη ευθιξία που μπορεί να διακρίνει έναν φασίστα, ο κ. Καλέμης κατέβασε την ανάρτηση που έκανε στο Twitter με αφορμή την συνέντευξή του Αντετοκούμπο σε αμερικανικό δίκτυο, όπου, μεταξύ άλλων, επισήμανε πως υπάρχει πρόβλημα ρατσισμού στην Ελλάδα, με αφορμή όσα βίωσε ο ίδιος και η οικογένειά του».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here