Ράπισμα Ενωσης Εισαγγελέων σε ΝΔ: Ατυχείς οι δηλώσεις πολιτικών προσώπων κατά της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, βλάπτουν το κύρος της δικαιοσύνης

Tην στήριξη της στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για την παρέμβασή της σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και την καταδίκη των δηλώσεων πολιτικών προσώπων που βλάπτουν το κύρος της δικαιοσύνης,  εκφράζει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής: «Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, μετά την κριτική που ασκήθηκε για την ασκηθείσα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναίρεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψε αίτημα κρατουμένου για χορήγηση τακτικής άδειας από το κατάστημα κράτησής του, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, στο οποίο περιλαμβάνεται και η άσκηση αναίρεσης κατά βουλευμάτων και δικαστικών αποφάσεων.

Κατά συνέπεια, κάθε δήλωση από πολιτικά πρόσωπα που επιχειρεί να αποδώσει σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη ενέργεια της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι τουλάχιστον ατυχής και βλάπτει το κύρος της Δικαιοσύνης».

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου άσκησε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, αναίρεση στο ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η εισαγγελέας με την αναίρεση κατά του βουλεύματος οδηγεί την υπόθεση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει αν θα ζητήσει εκ νέου κρίση της υπόθεσης ή θα απορρίψει το αίτημα της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Και όμως στην νόμιμη αυτή ενέργεια, η ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αδ. Γεωργιάδης αντέδρασαν με ανοίκειο τρόπο, μίλησαν για εκβιασμό της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου και ζήτησαν εμμέσως πλην σαφώς να απορριφθεί η αναίρεση, παρεμβαίνοντας με τον πιο ωμό τρόπο στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here