«Καρφιά» Καραμανλή κατά Τσίπρα για 2015 και Συμφωνία των Πρεσπών-Δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη για τη χρεοκοπία της χώρας το 2009

Επίθεση στο πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τόσο για την διαπραγμάτευση του 2015 όσο και για την συμφωνία των Πρεσπών, εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο. Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καραμανλής απευθύνει δημόσια ομιλία από τότε που αποχώρησε από την πρωθυπουργία, το 2009 αφού χρεοκόπησε τη χώρα. Για την οποία δεν άρθρωσε όμως κουβέντα!

Ο Κ. Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ και τόνισε ότι στον μισό αιώνα από την ίδρυση του κόμματος η παράταξη παραμένει ο πυλώνας της δημόσιας ζωής και σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι μια μεγάλης νίκης. Αυτό έγινε γιατί αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία τόνισε και πρόσθεσε ότι η ΝΔ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον.

Ούτε αλάνθαστοι είμαστε ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε αλλά μείναμε σταθεροί και συνεπείς στις θεμελιώσεις αξίες μας τόνισε. Ούτε μια συγγνώμη για τη χρεοκοπία της χώρας, την βασική ευθύνη της οποίες έχει η κυβέρνηση του.

«Άλλοι έκαναν καριέρα τον αντιευρωπαϊσμό. Εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Ναι, πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη, να την κάνουμε καλύτερη, πιο αποτελεσματική. Όχι όμως μόνοι μας, να βγάλουμε τα μάτια μας όπως διατυμπάνιζαν κάποιοι. Το κρίσιμο καλοκαίρι του ’15 η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Μετά το περιπετειώδες πρώτο εξάμηνο του 2015 η ΝΔ κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά και χωρίς κανένα κομματικό συμφέρον. Το έκανε γιατί αυτό ήταν το εθνικά ορθό και επιβεβλημένο. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον!» τόνισε.

«Μακεδόνες συμπατριώτες μου», συνέχισε ο κ. Καραμανλής για τα εθνικά θέματα: «Πιστεύουμε στον διάλογο, στις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές, εκβιασμούς, απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν, δεν γίνονται δεκτές, επιστρέφονται στον αποστολέα! Συστάσεις και πιέσεις, από όπου κι αν προέρχονται δεν γίνονται δεκτές όταν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον. Εμείς τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε! Τελεία και παύλα! Είμαστε εδώ για να σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα».

«Για την Συμφωνία των Πρεσπών δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ορθώς την καταψηφίσαμε. Λυπάμαι όμως γιατί δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο που κατακτήθηκε το 2008. Και το πετύχαμε με βαρύ κόστος, πολιτικό, παραταξιακό και προσωπικό. Έπρεπε και μπορούσαμε ως χώρα να απαιτήσουμε και να πετύχουμε πολύ περισσότερα«, τόνισε επίσης.

«Σας είπα πάντα την αλήθεια και το ίδιο κάνω και τώρα. Πολλούς σας γνωρίζω από τη νεολαία και ήμασταν πάντα μαζί σε νίκες και ήττες. Στα ανηφορικά μονοπάτια μπορεί να πικράναμε και φίλους. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης και δεν περισευει κανείς. Σας καλώ όλους σε αυτό προσκλητήριο να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου. Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here