«Γκαζώνουν» τα Σκόπια για να περάσει έως 10/1/19 η Συμφωνία

Επισπεύδουν κι άλλο τα Σκόπια την κύρωση της  Συμφωνίας των Πρεσπών, με στόχο να έχει εγκριθεί αυτή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, αφού η  αντιπολίτευση (το VMRO-DPMNE) δήλωσε ότι έτσι κι αλλιώς θα αποχωρήσει απο τη συζήτηση.

Ουσιαστικά τα Σκόπια «γκαζώνουν» συμπλεοντας με τις πιέσεις του ΝΑΤΟ που «καίγεται» να τελειώνει η υποθεση. Οπότε η εκ μέρους τους επίσπευση, μοιραία θα φέρει σε πιο δύσκολη θέση την Ελλάδα και θα δείξει στο ΝΑΤΟ ότι οι κακοι της υποθεσης είμαστε εμείς.

Το ΝΑΤΟ ως…. «υπερδιπλωματικός» παράγων έστειλε και επιστολή (ο γ.γ. του  Γενς Στόλτενμπεργκ δηλαδή) με την οποία ζητεί και οι δυο πρωτεύουσες να έχουν ολοκληρωσει τις διαδικασίες μέχρι τα μεσα του Φλεβάρη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του σχετικά με το χρονοδιάγραμμα κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών μετά τις 18 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» όμως το ΝΑΤΟ συμφώνησε να αποσυνδεθεί το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ απο την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή Που σημαίνει στην πράξη ότι το ΝΑΤΟ προχωρεί τρέχοντας στην ολοκλήρωση της ένταξης της FYROM ανεξαρτήτως του αν θα πάρει η Συμφωνία το πράσινο φως απο την ελληνική πολιτεία.

Τη βεβαιότητά του πάντως για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή των Ελλήνων εξέφρασε  ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

«Για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ναι, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017. Είναι άνθρωποι που, ξέχωρα από τη στάση που έχουν απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, θέλουν να τελειώνει το θέμα, να κλείσει, και θεωρούν τη συμφωνία έναν καλό συμβιβασμό ή, σύμφωνα με άλλους, έναν αναγκαίο συμβιβασμό», είπε ενδεικτικά ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ (ΜΙΑ)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here