Πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία: Καίγονται σπίτια-Φόβοι για εγκλωβισμένους-Κινδυνεύει ο αρχαιολογικός χώρος

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, καθώς ήδη σπίτια τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ilialive, υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου.

Πριν λίγο δύο μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν σε όσους βρίσκονται στον οικισμό της Αρχαίας Ολυμπίας και για όσους βρίσκονται στους οικισμούς Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο να εκκενώσουν προς Πύργο μέσω Ε.Ο. Τρίπολης Ολυμπίας, ενώ όσοι βρίσκονται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι να εκκενώσουν προς Λάλα.

Επίσης λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου από το 124ο χλμ έως το 130ο χλμ.

Το μήνυμα του 112 ανέφερε: Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο εκκενώστε τώρα προς Πύργο μέσω Ε.Ο Τρίπολης Ολυμπίας. Αν βρίσκεται στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι εκκενώστε τώρα προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Πρόκειται για τρία πύρινα μέτωπα. Η πρώτη πυρκαγιά αφορά στην περιοχή Ηράκλεια, με την πυροσβεστική να δίνει εντολή για την προληπτική εκκένωση της ομώνυμης κοινότητας. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, χαρακτήρισε «πολύ δύσκολη την κατάσταση». Εντολή να φύγουν από τις κατοικίες τους έλαβαν και οι κάτοικοι της κοινότητας Πουρνάρι, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας,

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την Πυροσβεστική, «η φωτιά έχει δυναμική».

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντρέχουν υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Η δεύτερη είναι σε δασική έκταση στην περιοχή Καυκανιές. Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα.

Αν και αρχικά ο ίδιος αντιπεριφερειάρχης επικαλούμενος πληροφορίες από την πυροσβεστική δήλωσε ότι η εν λόγω πυρκαγιά «έχει οριοθετηθεί», ωστόσο αργότερα, δόθηκε εντολή εκκένωσης του ομώνυμου οικισμού.

Η τρίτη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ηλεία, ξέσπασε στην περιοχή Μιράκα ανατολικά της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην περιοχή, έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here