Πυρκαγιά στα Βίλια: Νέο μέτωπο στην περιοχή Κάζα-Για όγδοη ημέρα στις φλόγες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή Κάζα Βιλίων βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη διευκρινιστεί εάν πρόκειται για νέα εστία ή αναζωπύρωση.

Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν ρίψεις νερού από τις εναέριες δυνάμεις προκειμένου να περιορίσουν το συντομότερο τη φωτιά.

 

Να σημειωθεί ότι και πριν το νέο πύρινο μέτωπο στην Κάζα, η πυρκαγιά στα Βίλια καίει ακόμα για όγδοη συνεχόμενη ημέρα δάση και δασικές εκτάσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν σήμερα Δευτέρα 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία.

Συνδρομή παρέχουν, επίσης, ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Από την ανακοίνωση της πυροσβεστικής και από τις δυνάμεις που επιχειρούν ακόμα στην περιοχή, προκύπτει ότι η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων είναι ακόμα επικίνδυνη και είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο μετά από οκτώ ημέρες η φωτιά έχει οριοθετηθεί αλλά δεν έχει ακόμα σβήσει.

Η καταστροφή συνεχίζεται την ώρα που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus, που ενεργοποίησε η Πολιτική Προστασία, μέχρι το Σάββατο 21 Αυγούστου είχαν καταγραφεί από τον δορυφόρο 94.324 καμένα στρέμματα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here