Πρόταση μομφής ετοιμάζουν στη ΝΔ-Φτηνός λαϊκισμός και κάλπικη εθνικοφροσύνη από την ακραία ηγεσία της ΝΔ

 

Σε κατάθεση πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια, προσανατολίζεται  η ΝΔ σε μια προσπάθεια να προκαλέσει ρήγμα στη κυβερνητική πλειοψηφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Πειραιώς άρχισαν ήδη τη συλλογή υπογραφών, σε μια ακόμη επίδειξη φτηνού λαικισμού και κάλπικης εθνικοφροσύνης».

Ωστόσο, τα ρήγματα στο πολιτικό προσωπικό είναι οριζόντια και αφορούν πλέον όλα τα κόμματα και όχι μόνο την κυβέρνηση, με το πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Αμυνας Π.Καμμένο να δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει συμφωνία με τον όρο Μακεδονία.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι σοβαροί κεντρώοι και καραμανλικογενείς της ΝΔ, οι οποίοι τώρα σέρνονται πίσω από τη γραμμή του ακραίου εθνικισμού που επέλεξε ο αρχηγός τους Κυρ. Μητσοτάκης, ευθυγραμμιζόμενος πλήρως με τις θέσεις των ακραίων της ΝΔ,  Σαμαρά-Γεωργιάδη.

Είναι δυνατόν το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που θέλει μάλιστα να ξανακυβερνήσει και το οποιίο έχει τεράστιες ευθύνες τόσο για την χρεοκοπία της χώρας όσο και για τη μη επίλυση του εθνικού ζητήματος των Σκοπίων για λόγους μικροκομματικής εκμετάλλευσης, να μην μπορεί να συνεννοηθεί στα αυτονόητα, όσον αφορά ένα κορυφαίο ζήτημα εθνικής πολιτικής;

Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να επενδύει μικροπολιτικά στην πατριδοκαπηλεία και στην ψήφο των ακραίων εθνικιστών μακεδονομάχων, με το φόβο μην και αυτοί επιλέξουν τους ΑΝΕΛ ή άλλο νεοναζιστικό κόμμα;

Κι όμως. Εχουμε αυτό ακριβώς το πολιτικό προσωπικό. Ενας υποψήφιο πρωθυπουργό, τον Κυρ. Μητσοτάκη, που ενεργεί ως κομματάρχης του παλαιού καλού καιρού, διαφημίζοντας δήθεν νέες ιδέες, μεταρρυθμίσεις και πολιτικά ήθη.

 

Χαρακτηριστική της κλιμάκωσης που έχει επιλέξει η Πειραιώς είναι η δήλωση της εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Μαρίας Σπυράκη: «Περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογο του. Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τονίσει σε όλους τους τόνους, ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει με την υπογραφή του τη χώρα, από τη στιγμή μάλιστα, που ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος, δηλώνει ότι διαφωνεί με τη συμφωνία.

Στη στόχευση της Νέας Δημοκρατίας είναι να αποδομήσει εντελώς τη στάση του Πάνου Καμμένου όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα. Αν ο κ. Καμμένος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση -κάτι που αναμένεται επί της ουσίας- η Νέα Δημοκρατία θα ισχυριστεί ότι δίνει το «OK» στον κ. Τσίπρα να μεταβεί στις Πρέσπες και να υπογράψει με τον Ζόραν Ζάεφ τη συμφωνία για το «Μακεδονικό».

Στο στόχαστρο των βουλευτών της ΝΔ αναμένεται να μπουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά όσοι προέρχονται από το «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτοί που εκλέγονται γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα.

Για τη στάση της ΝΔ και την κατάθεση πρότασης μομφής είχε προϊδεάσει νωρίς το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν δήλωσε ότι, «Σε κάθε περίπτωση η συμφωνία πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση, θα πρέπεινα έρθει στη Βουλή για να διαπιστωθεί αν την περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη δυνατότητα μου, για να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here