Πρέβεζα: Μικρές υλικές ζημιές από το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ τα χαράματα-Aνησυχούν οι κάτοικοι

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Αναστατώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης οι κάτοικοι της Πρέβεζας αλλά και άλλων παραλιακών χωριών από την ισχυρή  σεισμική δόνηση 5,2 Ριχτερ., η οποία όμως δεν προκάλεσε παρά πολύ μικρές υλικές ζημιές. 

Για περίπου τέσσερα λεπτά προκλήθηκε γενική διακοπή ρεύματος. Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό λόγω ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οι οποίες σταδιακά αποκαθίστανται.

Κλιμάκια του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησαν τους ελέγχους από νωρίς το πρωί, πρώτα από τα σχολεία, ενώ έχουν σημειωθεί κάποιες ζημιές σε παλιές κατοικίες και ρωγμές σε σπίτια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. 

«Μας ταρακούνησε για τα καλά», τόνισε μιλώντας στο newsbomb.gr, ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐληςκαι πρόσθεσε ότι ο σεισμός  «ήταν πολύ ισχυρός και το επίκεντρό του πολύ κοντά στην πόλη μας. Μας ταρακούνησε, όχι μόνο την πόλη αλλά και τα γύρω χωριά ακόμα και τα νησιά, όπως τη Λευκάδα».

«Ευτυχώς δεν σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές. Έχω ήδη ζητήσει αυτοψία, όπου υπάρχουν μικροζημιές, με προτεραιότητα στα σχολικά κτήρια, προκειμένου οι μαθητές μας να είναι ασφαλείς. Οι περισσότερες ζημιές εντοπίζονται στο Τεχνικό Λύκειο αλλά πουθενά δεν μου έχει αναφερθεί πρόβλημα στατικότητας κτηρίου», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος.

«Η αποκατάσταση θα είναι άμεση» τόνισε ο κ. Μπαΐλης και συνέστησε «πάνω απ’ όλα ψυχραιμία»στους κατοίκους.

Σύμφωνα με το δημοτικό ραδιόφωνο της Πρέβεζας, με το πρώτο φως της ημέρας φάνηκαν ρωγμές και πεσμένοι σοβάδες σε σχολικά κτήρια αλλά και σε κατοικίες κυρίως στην περιοχή των Λευκαδίτικων αλλά και στην Λ. Ειρήνης.

Η παραλιακή ζώνη (μέχρι το Κανάλι και την Καστροσυκιά) φαίνεται να επλήγησαν περισσότερο από την ισχυρή δόνηση και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δ.Ε Ζαλόγγου Κώστα Ματέρη σημειώθηκαν πτώσεις βράχων σε δρόμους και χρειάστηκε η συνδρομή μηχανημάτων για την απομάκρυνσή τους.

Μέσα στην Πρέβεζα σημειώθηκαν πτώσεις αντικειμένων σε σπίτια ενώ κάποια μαγαζιά και σούπερ μαρκετ δεν έχουν ανοίξει αφού τα είδη που έχουν πέσει στο πάτωμα καθιστούν αδύνατη την είσοδο πελατών. Ένα παλιό σπίτι στην οδό Μεσολογγίου (το οποίο ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα) κατέρρευσε ενώ πτώσεις σοβάδων σημειώθηκαν και σε νεότερες κατοικίες.ς Μονάδας Πρέβεζας του ΙΓΜΕ Ευάγγελος Νικολάου το γεγονός ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν μέσα στην θάλασσα τονίζοντας ότι η υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμει όπου χρειαστεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here