ΠΟΕΔΗΝ: Μόνο στα νοσοκομεία ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό-Δεν ισχύουν τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα

Από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που είχαν δημιουργηθεί από το υπουργείο Υγείας, όλοι οι εμβολισμοί για τον νέο κορωνοϊό μεταφέρονται στα νοσοκομεία, όπως λέει η ΠΟΕΔΗΝ.

Πρόκειται για μια ανατροπή του σχεδιασμού που υπήρχε έως σήμερα. Η μεταφορά κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας που είχαν σχεδιαστεί για το εμβόλιο του SARS-CoV-2.

Επειδή, λοιπόν, πρόκειται για ένα εμβόλιο που είναι πιθανόν να παρουσιάσει αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες, κρίθηκε σκόπιμο ν’ αλλαχθεί ο σχεδιασμός και οι εμβολιασμοί να πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία, όπου υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό.

Βάσει της ενημέρωσης που έχει αποσταλεί στα νοσοκομεία, οι εμβολιασμοί στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου.

Η μεταφορά των εκατομμυρίων εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού από τα Κέντρα υγείας στα νοσοκομεία, ωστόσο αναμένεται να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τα οποία ούτως ή άλλως παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού.

Τη μεγάλη ανατροπή στο σχέδιο εμβολιασμού της χώρας, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Χωρίς ενημέρωση και σχεδιασμό μετατρέπουν σε εμβολιαστικά κέντρα τα νοσοκομεία για το γενικό πληθυσμό» αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here