Πήραν «θάρρος» οι δράστες του φόνου Τοπαλούδη από τον ατιμώρητο, προ έτους, βιασμό της

Νέος κύκλος ανακρίσεων ανοίγει για το φόνο της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο, αφού (όπως βοά ο τόπος εξαρχής) ο περσινός βιασμός της στον Αρχάγγελο έμεινε ατιμώρητος και αυτό έδωσε το «θάρρος» στους δυο νέους να τραβήξουν φέτος το σκοινί και να φτάσουν στο βιασμό και στο φόνο.

Σύμφωνα με «νέα στοιχεία» ένας από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας είχε φιλικές σχέσεις με τα άτομα που την είχαν βιάσει το Νοέμβρη του 2017. Αυτό όμως έπρεπε να είχε διερευνηθεί από την πρώτη μέρα (γιατί απο την πρώτη μέρα κατέθεσε γι το βιασμό συμφοιτήτρια της δολοφονημενης) και προφανώς το θέμα «σκάλωνε» στο ότι το μεν φόνο ανέλαβαν οι Λιμενικοί τον δε βιασμο ΔΕΝ είχαν αναλάβει οι αστυνομικοι.

Ομως παρότι οι αστυνομικοι αποθάρρυναν τότε το κοριτσι να προβει σε καταγγελία επειδή είχε καθυστερησει μια εβδομάδα να αναφέρει το γεγονος (και κατά τη γνώμη του αστυνομικου που ειχε τύχει να έχει υπηρεσια τότε δεν θα στοιχειοθετείτο το αδίκημα), εντουτοις έστω και την επαύριο του φόνου επρεπε και οι Λιμενικοι και οι Αστυνομικοί να αναζητήσουν τους νεαρούς στον Αρχάγγελο και το σχετικό βιντεο και να διερευνήσουν τις σχέσεις που ειχαν οι δράστες του φόνου με τους δράστες του ομαδικου βιασμου. Εξάλλου το θύμα και οι φιλες της, όταν απογοητεύθηκαν απο την αρνητικη στάση της αστυνομιας πέρσι, είχαν αναζητήσει μέσω Facebook τους δράστες και γνώριζαν τα στοιχεία τουλαχιστον δύο εκ των τριών.

Υπενθυμίζεται ότι η Τοπαλούδη ένα χρόνο πριν είχε βιασθει από τρεις νεαρους στο σπιτι της και την άλλη μέρα είχε ξυπνήσει σε κακή κατάσταση, χωρίς να θυμάται και πολλά πράγματα, πιθανον επειδή της είχε δοθεί καποιο χαπάκι. Με τις φίλες της προβληματίσθηκε για το τι να κανει και δεν είπε δυστυχώς τιποτα στους συγγενείς της. Οταν μια εβδομάδα μετά τα κορίτσια πήγαν στην Αστυνομια, αποθαρρύνθηκαν

Τη σχέση δραστών του φόνου με δράστες του βιασμού επιβεβαιώνει και ο θείος του θύματος Ευάγγελος Γκιουγκής.

«Η υπόθεση θα είχε πάρει άλλη τροπή εάν η Αστυνομία είχε κάνει τότε τη δουλειά της, όπως έπρεπε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ένας εκ των κατηγορουμένων της δολοφονίας πρέπει να ήξερε κάποιον -αν όχι όλους- από τους βιαστές της. Είναι, λοιπόν, αντιληπτό ότι αν την κρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα και έψαχναν τους δράστες δεν θα φτάναμε ως εδώ», δήλωσε στην εφημερίδα RealNews.

«Αν δεν την είχαν αποτρέψει να προχωρήσει σε καταγγελία, πιθανόν να είχαμε άλλη εξέλιξη και η κοπέλα να ζούσε. Η διαλεύκανση του συγκεκριμένου στοιχείου της υπόθεσης, είναι κάτι που ζητάει διακαώς η μητέρα της, συμπλήρωσε ο κ. Γκιουγκής.

Πλέον, γίνεται έλεγχος για το αν οι αστυνομικοί έπραξαν τα δέοντα όταν η άτυχη φοιτήτρια τους ενημέρωσε για τον βιασμό της, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γεγονός ότι η Ελένη δεν προχώρησε στην καταγγελία των βιαστών της, δεν αποκλείεται να «ενθάρρυνε» τη μετέπειτα συμπεριφορά των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις φίλων της, η Ελένη Τοπαλούδη είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού πριν από περίπου ένα χρόνο, κάτι που μάλιστα είχαν βιντεοσκοπήσει οι δράστες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here