Πάσα έκανε την παραίτηση ο Χρυσόγονος – «Θα αποφασίσει η… Τάση»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σε συνέντευξη Τύπου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεξαχθεί ψηφοφορία στη Σοσιαλιστική Τάση για την αποχώρηση και αυτονόμησή της από το κόμμα.

Διευκρίνισε μάλιστα (για όσους πιστεύουν ότι ηθικά όταν αποχωρείς το σωστό είναι να παραδίδεις και την έδρα στου στο κόμμα με το οποιο εξελέγης) ότι δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο.

*ξεκαθάρισε πως «μια πιθανή αποχώρηση του δεν σημαίνει και την παράδοση της έδρας του στο Ευρωκοινοβούλιο».

Η ψηφοφορία μάλιστα θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά, όπως αναφέρεται στη δήλωση της Σοσιαλιστικής Τάσης και  θα λάβει χώρα μεταξύ 2-4 Οκτωβρίου και για να εγκριθεί πρέπει να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία. Τωρα πόσοι είναι στη «Σοσιαλιστικη Τάση», αυτο ουδείς το γνωρίζει. Περισσότερα για την κινηση αυτή εντός του ΣΥΡΙΖΑ μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχόλιό τους για τις σημερινές δηλώσεις του ευρωβουλευτή Κ. Χρυσόγονου, έκαναν λόγο για αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς, όπως σημείωναν, η απόφαση του κ. Χρυσόγονου ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό.

Η επί της ουσίας σοσιαλδηοκρατική και ΠΑΣΟΚογενής «Σοσιαλιστική Τάση» σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά αποστερείται από κάθε προοδευτική και ανανεωτική δυναμική για την ελληνική κοινωνία. Επιτρέποντας τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και οδηγώντας σε κατασχέσεις ακόμα και μικροποσών για φορολογικές οφειλές η αριστερά χάνει το κοινωνικό της πλεονέκτημα και δυστυχώς ανοίγει το δρόμο σε αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα να εμφανίζονται ως δήθεν υπερασπιστές των κοινωνικών δικαιωμάτων. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση της αριστεράς να εκτελεί στην ουσία όλες τις εντολές των ξένων δανειστών» κ.λπ.

Ο Χρυσογονος πάντως που ενδαφέρεται για την …αριστερά, έχει διαφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει «πολλά πολλά» με του Μαξιμου γιατί κατά καιρους έχει πει (μεταξύ άλλων) και τα εξής «σοσιαλιστικά» ή συντροφικά:

*»Απορριπτω την ταύτιση του κομμουνισμού με την Αριστερά και, πολύ περισσότερο, με την πρόοδο» (εικάζουμε ότι κινείται στο πνεύμα των ημερών όπου θεωρείται αριστερός όποιος απλά δεν ειναι ακροδεξιός)

*»Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για τα ευρωπαϊκά θέματα από τον κ. Καρανίκα και  την κυρία Νοτοπούλου»

*»Θα έπρεπε να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία»

*»Η κυβερνηση φέρνει επώδυνα και επαχθή μέτρα»

*Εχει πιέσει για επενδύσεις και Ελληνικό «και γενικά τις νομιμες επενδύσεις στη χώρα»

*Δυσανασχέτησε με άσχετα προς εκείνον ζητήματα όπως την κλήρωση στα σχολεία για τους σημαιοφόρους

*Για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες είχε πει το αμίμητο «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι στη Δημοκρατία της Κολομβίας δεν θα βρεθούν σε θέσεις-κλειδιά πρωτοπαλίκαρα του Εσκομπάρ»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here