Παράνομη Θεία Μετάληψη στο Κουκάκι-Iερέας φαίνεται σε φωτο να κοινωνεί κρυφά-Ερευνα από Αρχιεπισκοπή

Στα πράσα πιάστηκε ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, να παρανομεί και να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, κυρίως μεγάλης ηλικίας αλλά και σε παιδιά, από την πίσω πόρτα του ναού. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο zougla.gr.

Οι γείτονες και οι περαστικοί αντέδρασαν με οργή ζητώντας από τον ιερέα να διακόψει την παράνομη δραστηριότητά του αλλά απτόητος ο κληρικός απαντούσε «όχι είναι νόμιμο αυτό που κάνω».

Η διαδικασία της Αγίας Κοινωνίας συνεχίστηκε για πολύ ώρα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των περιοίκων

Ερευνα από Αρχιεπισκοπή

Έρευνα ξεκινά η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά τις φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν ιερέα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι να προσφέρει τη Θεία Κοινωνία σε πιστούς από την πίσω πόρτα του ναού.

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού», αναφέρει η Αρχιεπισκοπή στην ανακοίνωσή της.

Το απόγευμα της Πέμπτης που μας πέρασε οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό κατά τη διάρκεια των εορτών.

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το zougla.gr καταδεικνύουν πως ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, σε μια εντελώς αστική περιοχή, οι ιερείς και οι διοικητική αρχή της Εκκλησίας, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις οδηγίες και τις παραινέσεις του κράτους ενώ στην πράξη υπονομεύεται η συνολική προσπάθεια της κοινωνίας να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here