Παράκρουση αυθαιρεσίας Ερντογάν: Συνέλαβε τον επικεφαλής του τουρκικού τμήματος της Δ. Αμνηστίας-Βασανισμούς κρατουμένων καταγγέλλει το κέντρο της Στοκχόλμης

Ο κατήφορος της αυθαιρεσίας και της ασυδοσίας του καθεστώτος Ερντογάν, δεν έχει πάτο. Μετά τις διώξεις δημοσίων υπαλλήλων, τις φυλακίσεις βουλευτών του φιλοκουρδικού κόμματος HDP και τις συλλήψεις και καταδίκες δημοσιογράφων, το τουρκικό καθεστώς συνέλαβε το πρόεδρο του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας Τάνερ Κίλιτς,  μαζί με 22 ακόμη δικηγόρους, κατηγορώντας για συμμετοχή στο κλινημα Γκιουλέν!

Την ίδια στιγμή, η οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης σε αναλυτική έκθεσή της καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά βασανισμών κρατουμένων από τις αρχές ασφαλείας στις τουρκικές φυλακές και τα κρατητήρια, κατηγορώντας ευθέως τον Ερντογάν ως υποκινητή όλων των περιστατικών βίας και βασανιστηρίων κατά των αντιπάλων του καθεστώτος.

 

Ολοι τους κατηγορούνται για σχέση με τον κίνημα του ιεροκήρυκα Γκιουλέν, επειδή χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή ByLock στα κινητά, εφαρμογή που χρησιμοποίησαν οι πραξικοπηματίες του περασμένου Ιουλίου.

Όπως κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της οργάνωσης Σαλίλ Σέτι, η σύλληψη του προέδρου του τουρκικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας είναι μια ακόμη απόδειξη του πόσο αυθαίρετες έχουν γίνει οι διώξεις, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σε έκθεσή της, η Διεθνής Αμνηστία έκανε λόγο για αυθαίρετες απολύσεις τουλάχιστον 100.000 δημοσίων υπαλλήλων.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here