Οικονόμου: Επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ αλλά ως συνήθως, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς τις αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις πολιτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δύο ημέρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Γιάννης Οικονόμου αναγκάστηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και δεν προχώρησε σε διάψευση για όσα έγραψε η εφημερίδα για συγκέντρωση πληροφοριών σε ό,τι αφορά αντιεμβολιαστές και άτομα που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό.

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου» ανέφερε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να συνεχίσει λέγοντας πως «η ΕΥΠ επιτελεί σημαντικό, σπουδαίο ρόλο και έργο με μεγάλη επάρκεια για απειλές για την εθνική ασφάλεια, την ασφάλεια των πολιτών και τον ομαλό κοινωνικό βίο». Έκανε δε λόγο για «απειλές που δεν έχουν το περιεχόμενο που είχαμε συνηθίσει αλλά υβριδικά χαρακτηριστικά όπως στον Έβρο ή σε σχέση με την υγειονομική κρίση».

«Η ΕΥΠ εποπτεύεται από ανεξάρτητη εισαγγελική αρχή» σημείωσε ο Γ. Οικονόμου. Κουνώντας δε το δάχτυλο, είπε πως «θα ήταν καλό η δουλειά της και ο ρόλος της να μένει έξω από τη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση – αυτό δεν αφορά προφανώς τη δουλειά των δημοσιογράφων – όπως και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για το διοικητή και τους επικεφαλής της για προφανείς λόγους».

Δεν έχασε δε την ευκαιρία να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως «δεν πρέπει να εργαλειοποιείται η ΕΥΠ». Ανέφερε τέλος πως ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως ο διοικητής της ΕΥΠ είναι στη διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για να ενημερώνεται ή να απαντά σε ερωτήματά του ή σε θέματα που θέλει απευθείας από τον ίδιο».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here