Οι άστοχες δηλώσεις Χαν για τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας, η παρέμβαση-διόρθωση της Κομισιόν και η γκάφα της ΝΔ που εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη

 

Μια καταφανώς άστοχη δήλωση του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν για τα σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας, ήταν αρκετή για να ενισχύσει τον αντιπολιτευτικό οίστρο της ΝΔ, η οποία έπεσε σε μια ακόμη πρωτοφανή πολιτική γκάφα ολκής.

Η ΝΔ όχι μόνο υιοθέτησε τις δηλώσεις αλλά έσπευσε να εξαπολύσει μύδρους κατά των κ. Τσίπρα-Καμμένου.
Μιλώντας σε συνέδριο για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια, ο κ. Χαν είχε κάνει λόγο για «αναδιάρθρωση συνόρων» εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν ουδέποτε αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η εκπρόσωπος τόνισε πως ο επίτροπος αναφερόταν στις διμερείς συνομιλίες για την ανακήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ Αθήνας και Τιράνων, που μπορεί να επιτευχθεί μονάχα σε περίπτωση αμοιβαίας συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η Κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση. Και συνέχισε:

«Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία. Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό.

Όσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».

Η απάντηση κύκλων της κυβέρνησης

Αμέση ήταν η αντίδραση κυβερνητικών κύκλων, που μίλησαν για μια ακόμη γκάφα ολκής της ΝΔ που εκθέτει ανεπανόρθωτα την ηγεσία της.

Η ΝΔ καταρρίπτει κάθε ρεκόρ γκάφας με καταιγιστικούς ρυθμούς. Έσπευσε να υιοθετήσει την άστοχη δήλωση του Επιτρόπου Χαν, για να βγάλει μία πύρινη ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης.

Ωστόσο, δυστυχώς για τη ΝΔ απάντησε η ίδια η Κομισιόν με τη διευκρίνισή της, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη.

Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας, να έχει αξιωματική αντιπολίτευση τους κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη…

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here