Ο τραγέλαφος της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων: Ο «τιτανικός» των «αρίστων», η οσμή σκανδάλου και το γέλιο της αρκούδας

Σε «τιτανικό» των αρίστων και απίστευτο τραγέλαφο εξελίσσεται η ιστορία της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, ου καλούνται να επιμορφωθούν στη νέα τεχνολογία για να εισπράξουν ένα επίδομα 600, συνολικά, ευρώ.

Η επιλογή του συγκεκριμένου προγράμματος, αποτελεί εκ των πραγμάτων μια σκναδλαώδη επιλογή. Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε, μαζί τον «βασιλικό να ποτίσει και τη γλάστρα». Δίνει 600 ευρώ στους επιστήμονες για τηλεεπιμόρφωση αλλά και 470 ευρώ. ανά άτομο και στα ιδιωτικά ΙΕΚ και ΚΕΚ, δηλαδή συνολικά περίπου 80 εκ. ευρώ.

Κι ενώ με λιγότερα χρήματα, θα μπορούσε να δώσει απ΄ευθείας τομεπίδομα των 800 ευρώ στους επιστήμονες, χωρίς τον ευτελισμό μιας εικονικής τηλεκατάρτισης, που θίγει και την αξιοπρέπεια τους αλλά και τα δηόσια οικονομικά.

Και όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ακολουθεί ενα απίστευτο πανηγύρι γελοιότητας. Ενας κλαυσίγελως με όλη τη σημασία της λέξης.

Ο τραγέλαφος της τηλεκατάρτισης, έχει γίνει αντικείμενο για σωρεία χιουμοριστικών αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Αρκετά εγχειρίδια φαίνεται να έχουν προέλθει από αυτόματα μετάφραση google ενώ άλλα είναι τόσο πρόχειρα που προκαλούν σπαρταριστά γέλια. Σαν τη «μεταμόρφωση» όπως έχει μεταφραστεί το uploading, το world wide web που βγαίνει λάθος, την  «Εκπέδευση», τις τρεις ίδιες απαντήσεις σε τεστ πολλαπλής επιλογής, τις «Σκοιλ ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν», τις λανθασμένες αναφορές σε σοβαρά ιατρικά θέματα.

Οσμή σκανδάλου

Η «οσμή σκανδάλου» για την οποία έκαναν λόγο πριν λίγες μέρες οι Ανδ. Νεφελούδης και Γ. Καρδάρας σε σχετικό άρθρο τους, φαίνεται να έχει πάρει σάρκα και οστά, Η βιασύνη και η προχειρότητα με τις οποίες τα διάφορα ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης έχουν εφαρμόσει το μέτρο που εισηγήθηκε ο υπουργός Εργασίας και πέρασε η κυβέρνηση, μαρτυρούν την «φύση» της υπόθεσης.

Φυσικά, η κριτική δεν εξαντλείται σε «μαλώματα» περί ορθογραφίας. Ωστόσο, εδώ φαίνεται να έχουν κατακτηθεί νέες «πίστες» τσαπατσουλιάς από τα ιδιωτικά κέντρα με σκοπό να προλάβουν να «κλείσουν» τις μπίζνες με την νέα μας κυβέρνηση.

«Δεν μιλάμε απλώς για πάρτι διασπάθισης δημόσιου χρήματος», σχολιάζει με τη σειρά του το άρθρο του avgi.gr,  «αλλά και για τον εξευτελισμό του να έχεις τελειώσει Νομική, Ιατρική, Μετσόβιο, σε πολλές περιπτώσεις να έχεις μεταπτυχιακά ή διδακτορικό, και να καλείται να σε «εκπαιδεύσει» – για ένα επίδομα – η αριστεία των ΚΕΚ».

Εγκληματικά λάθη για… εισαγγελέα και οδηγίες για το πώς να ανοιγοκλείνεις τον υπολογιστή σου, είναι μόνο η αφρόκρεμα του τι συντελείται.

Για παράδειγμα, οι γιατροί της χώρας μαθαίνουν αίφνης, ότι τα εμφυσήματα, η ΧΑΠ και το άσθμα είναι λοιμώξεις μικροβιακές του κατώτερου αναπνευστικού. Επίσης ότι η πνευμονία ειναι ΜΟΝΟ μικροβιακή λοιμωξη, όχι ιογενής. «Δηλαδή ο Sars-cov-2 ειναι βακτηριο κι όχι ιος αφου προκαλει πνευμονία», σχολιάζεται σε ανάρτηση γιατρού στα social media:

Σε άλλα νεα, οι γιατροί της χώρας «ανακαλύπτουν» άφωνοι οτι τα αντιικά και τα τοπικά αντισηπτικά ειναι αντιβιοτικά:

Στο παρακάτω παράδειγμα οι γιατροί της χώρας «μαθαίνουν» ότι η εξάπλωση των ιών οφειλεται στην εκτεταμένη χρήση των αντιβιοτικών
(μονο τα βακτήρια και όχι οι ιοί αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά):

Επίσης η ανθρωπότητα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστήμη και κυρίως πως το «AIDS» εμφανίστηκε το 2003 (και όχι στις αρχές της δεκαετίας του ’80)! Οι γιατροί επιμορφώνονται με ορολογίες «καφενείου» καθώς ούτε λόγος για τον ιό HIV:

Αν νομίζατε ότι τελείωσε εδώ…

Την τιμητική της έχει και η «επιμόρφωση» γύρω από βασικές (υποτίθεται) γνώσεις πληροφορικής.

Παρακάτω μερικές από τις «λάθος», κατά πως φαίνεται, απαντήσεις όπως τις αξιολογούν τα «έξυπνα» συστήματα της τηλεκατάρτισης:

Δεν είναι αυτό που νομίζετε:

Βρείτε τη σωστή απάντηση:

Αν τολμάτε, προσπαθήστε τώρα να θυμηθείτε αυτά που ξέρατε:

 

«Βου» και «α», «βά» (συνεχίστε την ανάγνωση, εμείς δεν περιγράφουμε άλλο):

Όλα αυτά από την κυβέρνηση της ΝΔ, το επιτελικό κράτος και με φυσικούς αυτουργούς το δίδυμο Βρουτση, Στρατινάκη.

 

Και φυσικά η «αναζήτηση ενός ντοσιέ αρχειοθέτησης που λείπει» ως εξής: «Όταν λείπει κάποιο ντοσιέ αρχειοθέτησης πρέπει  πάντα να ελέγχετε τα ντοσιέ αρχειοθέτησης, μπροστά και πίσω από τη θέση που θα έπρεπε να βρίσκεται. Μια λανθασμένη περίπτωση λανθασμένης αρχειοθέτησης είναι η λανθασμένη αλφαβητική αρχειοθέτηση του φακέλου»…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here