Ο Αδωνις δεν θα ψηφίσει την άρση ασυλίας του Λοβέρδου

Με το επιχείρημα ότι είναι νομιμόφρων και δεν μπορεί να παραβιάσει το σύνταγμα  ο Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, δίπλα δίπλα με τον Ανδρέα Λοβέρδο, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας – και ελεγχόμενος, επίσης, στην υπόθεση Novartis- υποστήριξε ότι το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί για τον πρώην υπουργό Υγείας του ΠΑΣΟΚ, οπότε ως λάτρης της νομιμότητας δεν θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του Α. Λοβέρδου, προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος μετά από σοβαρές ενδείξεις για τη διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Ενα άλλο από τα επιχειρήματά του, ήταν ότι διδάσκει την ιστορία της Ρώμης που συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη του δικαίου παγκοσμίως και έτσι ως δάσκαλος έχει ένα βάρος παραπάνω για να επιμείνει σε αυτή του την επιλογή.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, πάντως, δεν ξεκαθάρισε εάν την ίδια στάση θα τηρήσει συνολικά η Νέα Δημοκρατία. Και επίσης τί θα πράξει εάν τελικά, το κόμμα του ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας του Α. Λοβέρδου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here