Νέο «συγκρατημένα» δεξιό κόμμα από τη διαγραφείσα από τη ΝΔ Κ. Παπακώστα

Κατατέθηκε σήμερα από την Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου στον Άρειο Πάγο η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος «Νέα Ελληνική Ορμή» (Ν.Ε.Ο.).

Η βουλευτής σε δελτίο Τύπου επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα κόμμα που τοποθετείται στην κοινωνική κεντροδεξιά και έχει ως προτεραιότητα την κοινωνική ατζέντα.

Είχε και  προ καιρού πει ότι  ο νέος πολιτικός φορέας θα κινείται μεταξύ της μετριοπαθούς κοινωνικής δεξιάς και του κέντρου, ενώ θα τάσσεται υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού, περιθωριοποιώντας τον αχαλίνωτο νεοφιλελευθερισμό.

Η Παπακώστα (δικηγόρος στο επάγγελμα)  ήταν υφυπουργός Υγείας της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά (το 2014).    Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ το 2000 και επανεκλέχθηκε  το 2004, το 2007, το 2012 και τον Σεπτέμβριο του 2015. Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον Οκτώβριο του 2017, με απόφαση Κυρ. Μητσοτάκη λόγω της κόντρας της με τον Άδωνι Γεωργιάδη που το θεωρούσε ακραίο, αλλά και λόγω της τάσης της (όπως την κατηγορούσαν) να συνεργαστεί με τον Πάνο Καμμένο σε τροπολογίες για συντάξεις χηρείας και ΑμεΑ

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here