Μητσοτάκης: Ή ψήφος εμπιστοσύνης ή εκλογές-Καλεί σε..προοδευτικό μέτωπο για να ρίξει την κυβέρνηση

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ

Το τελευταίο του χαρτί για ρίξει την κυβέρνηση, αφού απέτυχαν όλα τα άλλα καταστροφολογικά σενάρια της ΝΔ, παίζει με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το παλιό πολιτικό σύστημα της χρεοκοπίας, που εκπροσωπεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η χώρα δεν μπορεί να διαλυθεί επειδή ο κ. Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η ώρα που θα φύγει από την εξουσία. «Δημοκρατία σημαίνει εκλογές. Και όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με εκλογές έτσι, με εκλογές, θα φύγει από την εξουσία» υποστήριξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «ο κόμπος έφθασε στο χτένι. Ο κ. Τσίπρας ή θα ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης για να δούμε ονομαστικά ποιοι τον στηρίζουν ή θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα».

«Στις δημοκρατίες δεν κυβερνά κανείς με το ζόρι, όπως κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας και πάλι «μία καθαρή λύση, εκλογές το συντομότερο δυνατό, για μία ισχυρή κυβέρνηση».

«Καλώ τις δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό προοδευτικό μέτωπο. Για να προστατεύσουμε τους θεσμούς και για να διαφυλάξουμε την πολιτική ομαλότητα. Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία. Θα αφορούν και την ποιότητα του πολιτεύματός μας» είπε κατά την αρχή της ομιλίας του στη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλωσόρισε τα νέα μέλη της. Όπως είπε, οι περισσότεροι από τους μισούς -το 55%- συμμετέχουν σε αυτήν για πρώτη φορά, «κάτι που αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευσή μας για ριζική ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας με νέα στελέχη που δίνουν οξυγόνο στην παράταξή μας».

Οι εκλογές θα γίνουν με τους ίδιους όρους, όπως έγιναν και οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε συνένοχο του κ. Τσίπρα τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι ο ΥΠΕΘΑ «όφειλε να είχε αποχωρήσει εδώ και μήνες, ωστόσο έμεινε κι έδωσε το στυλό για να υπογραφεί η Συμφωνία των Πρεσπών, άρα είναι συνυπεύθυνος».

Μίλησε, επίσης, για «κωμωδία της εξουσίας», «πολιτικό survivor» και «κυβέρνηση κουρελού».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here