Μικρός και λίγος ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Επιμένει στην ανεύθυνη και αλλοπρόσαλλη στάση του στο Σκοπιανό-Παίζει επικίνδυνα παιγνίδια, χαιδεύοντας τα αυτιά του εθνικιστικού λαϊκισμού

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Πολύ κατώτερη του αναμενομένου η ανταπόκριση του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη στην ενημερωτική συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για το Σκοπιανό, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επέλεξε και στο θέμα αυτό, μιά παντελώς ανεύθυνη και αλλοπρόσαλλη στάση, αρνούμενος ουσιαστικά τα όσα ο ίδιος είχε πει πρόσφατα για εθνική γραμμή  με βάση τις θέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι, το 2008.

Ο κ. Μητσοτάκης, με τις δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση, προτίμησε να χαιδέψει τα αυτιά της ακροδεξιάς του πτέρυγας, έκλεισε το μάτι στους ακραίους εθνικιστές των συλλαλητηρίων και έσπευσε να «κλείσει το παράθυρο ευκαιρίας για λύση, με έωλα και ανύπαρκατα επιχειρήματα, περί δήθεν αποσπασματικών προτάσεων από την ελληνική κυβέρνηση και έλλειψης ενημέρωσης.

Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν έθεσε το θέμα της αλλγής του Συντάγματος, όταν όλοι γνωρίζουν ότι αυτό ήταν το βασικό θέμα που έθεσε ο κ. Τσίπρας κατά την συνάντηση του με τον σκοπιανό πρωθυπουργό Ζ. Ζάεφ στο Νταβός!

Ο κ. Μητοτάκης απέδειξε και πάλι ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Προσεγγίζει τα σοβαρά εθνικά θέματα με μικροκομματική λογική και διακυβεύει κάθε προοπτική επίλυσης τους. Ερχεται σε σύγκρουση ακόμη και με τον εαυτό του, προκειμένου να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Οι δηλώσεις

Με τις δηλώσεις του αμέσως μετά την συνάντηση επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συναίνεσης καθώς επέλεξε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις και μετά να ενημερώσει του πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό.

Τον κατηγόρησε ότι κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας, ενώ σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη η κυβέρνηση προβαίνει σε υπαναχωρήσεις χωρίς να λάβει διασφαλίσεις από την άλλη πλευρά.

Ο κ. Τσίπρας δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το Κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό.

«Προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εξασφαλίσει καν τη συναίνεση του κυβερνητικού του εταίρου» σχολίασε.

«Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός» προειδοποίησε.

«Οι χειρισμοί του κ. Τσίπρα δεν πείθουν. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα» είπε και έστειλε μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να «ψάχνει για άλλοθι, επέλεξε να βαδίσει μόνος του».

Η Ν.Δ. υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, και αποφασιστικότητα. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύοντα τον κ.Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε: «Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here