Μέρκελ: Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα και ξεκινά μια νέα φάση που θα στηρίξουμε-Θέμα καρδιάς να στηρίξουμε την Ελλάδα για τα εγκλήματα των Ναζί

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Οι ελληνογερμανικές σχέσεις έχουν εξελιχθεί και είναι μεγάλο το ενδιαφέρον η Ελλάδα όχι μόνο να παραμείνει, αλλά να είναι και ισχυρό μέλος της ΕΕ, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Χαιρόμαστε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα και ξεκινά μία νέα φάση που θα στηρίξουμε, σε οικονομικό επίπεδο. Ελπίζουμε η οικονομική ανάπτυξη να έχει αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες. Θα αντιμετωπίζουμε από κοινού τις προκλήσεις της Ευρώπης, σημείωσε η κ. Μέρκελ.

Για τις γερμανικές αποζημιώσεις είπε: «Είναι υπόθεση καρδιάς να στηρίξουμε την Ελλάδα για όσα εγκλήματα έκαναν οι εθνικοσοσιαλιστές στη χώρα σας, και θα το κάνουμε.

«Πρέπει να υπάρξει συνοχή για να λυθεί το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας καθώς είναι προς όφελος όλων μας να καταλήξουμε σε θετική έκβαση», πρόσθεσε για το Σκοπιανό ενώ κατέληξε λέγοντας πως:

«Κάθε χώρα της ΕΕ πρέπει να βοηθά από τη δική της μεριά για να λυθεί το μεταναστευτικό»

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here